Dit Worden De 5 Voedingstrends Van Deze Lente

0
2582

Gezond eten is in opkomst, en de lente is volop begonnen. Goed om eens te kijken naar de vraag: Wat zijn dé lente-trends op het gebied van voeding, dit jaar?

1. Kleurrijk eten

Wat opvalt is onder meer dat mensen steeds meer de neiging krijgen om hun voedsel vrolijk te versieren. Regenboogkleuren zijn niet langer bijzonder, sierend op een hapje. Celebrities als Taline Gabriel en Vibrant & Pure geven het voorbeeld op hun Instagram: niets is te gek!

2. Wil je je granen geweekt, gekiemd of gegist?

De trend dat alles maar glutenvrij moet worden gegeten, is inmiddels voorbij. Er is echter al razendsnel een vervanger gekomen voor het consumeren van granen en je groentes: geweekt, gekiemd of gegist. Deze drie manieren van bereiden zijn allen erg gezond, zo claimde onder meer de populaire blogger Sarah Britton onlangs al.

3. Super Healing Herbal Tea

Nu de mensen hebben uitgevonden hoe je je gezondheid met op een razend simpele manier als kruidenthee een boost kan geven, beginnen mensen thuis zelf ook al te experimenteren met eigen kruidentheetjes. Dat is niet gek, want online is er een gigantisch aanbod aan soorten kruiden te vinden!

4. Food label-free

De afgelopen jaren waren diverse specifieke diëten in opkomst, maar in 2017 kent die ontwikkeling weer een terugval. Nog louter glutenvrij eten, of vegan, paleo of ‘clean food’ diëten, is niet langer in opkomst. Gezonde diëten zijn nu meer persoonlijk opgemaakt.

5. Jezelf in slaap eten

Door de toenemende stress in de samenleving en de maatschappij, kampen steeds meer mensen met slaapproblemen. Hierdoor is het in de lente van 2017 tot dusver een trend om op zoek te gaan naar eten dat zorgt voor een goede, diepe nachtrust. Er bestaat inmiddels al een tonic van de bekende Dr. Vera, die een optimale nachtrust zou garanderen dankzij het bevatten van kamille, kersen, collageen en nog veel meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here