Waarom Een Rijpe Banaan De Ultieme Health-drug Is

0
9270

 

Vroeg je je altijd al af wat nu het ideale tussendoortje is? Wel, een rijpe banaan komt alvast zeer dicht in de buurt. Wanneer je per dag twee rijpe bananen eet, inderdaad die met die bruine vlekjes, heeft dat een positieve invloed op verschillende facetten van je gezondheid. Hieronder geven we alvast zeven voorbeelden van die positieve invloed.

1. Bananen helpen met gewichtsverlies
Een banaan bedraagt slechts een honderdtal calorieën en vormt daartegenover een grote bron van energie. Bovendien bevat het de nodige vezels, wat goed werkt om de honger te stillen.

2. Antidepressiva
Mensen met een depressie hebben meestal een lage dosis serotonine in de hersenen. Bananen bevatten een hoog gehalte aan tryptofaan, een essentieel aminozuur dat wordt omgezet in serotonine en dus tegen bepaalde symptomen van depressie werkt.

3. Energiebron
Met drie natuurlijke suikers en ook de nodige dosis vezels, zijn bananen een grote bron van energie. Zo bieden twee rijpen bananen zelfs voldoende energie voor een work-out-sessie van 90 minuten.

4. Geheugenhelper
Bananen zijn inderdaad een grote hulp voor je geheugen. Het hoge gehalte aan tryptofaan, kalium en magnesium, komt je grijze massa enkel ten goede.

5. Hulp bij het stoppen met roken
Inderdaad, ook bij het afraken van de sigaret kan een banaan van pas komen. De combinatie van hoge hoeveelheden aan kalium, vitamine B6 en magnesium, doen de drang naar nicotine flink toenemen. En dat is toch wel noodzakelijk indien je wilt stoppen met deze slechte gewoonte of zelfs verslaving.

6. Verlaagt de bloeddruk
Degenen die sukkelen met een hoge bloeddruk, zullen vaak de raad krijgen om regelmatig bananen te eten. Door de lage hoeveelheid aan natrium en de hoge hoeveelheid kalium heeft onze gele vriend een gunstige invloed op je bloeddruk. Bepaalde onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het eten van twee rijpen bananen per dag, je bloeddruk met maar liefst 10 procent kan verminderen.

7. Boost voor het brein
Niet enkel voor je geheugen, maar ook voor je brein in het algemeen zijn rijpe bananen erg goed. Het kalium zorgt voor meer alertheid, het magnesium is dan weer positief voor je concentratievermogen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here