Slecht Humeur? Met Deze 9 Tips Ben Je Er Zo Vanaf

0
3750

Een slecht humeur kan niet alleen jouw dag verpesten, het is ook niet fijn voor je omgeving. Een slecht humeur heeft meestal een oorzaak. Er is je iets vervelends overkomen, je bent teleurgesteld, het zit gewoon allemaal even niet mee of je hebt gewoon honger (zonder dat je het zelf in de gaten hebt). Het is handig om te weten dat er meerdere oplossingen zijn om je slechte humeur weer op te krikken naar een gezellig niveau. We geven je hier enkele eenvoudige tips. Je bent in no-time weer helemaal happy.

9 tips voor een beter humeur:

1. Bel een vriend of vriendin
Pak je telefoon en bel je beste vriend of vriendin op. Het lucht enorm op om even je gal bij iemand te spuwen (en die het weer relativeren kan). Een goed gesprek is een prettige manier om snel weer op te vrolijken. Als dat tot de mogelijkheden behoort, is het nog beter om even bij die vriend(in) langs te gaan. Je bent er even tussenuit en ook dat heeft een kalmerende werking op je gemoedstoestand

2. Frisse lucht
Even de buiten een luchtje scheppen helpt een frisse kijk op het leven terug te krijgen. Trek de natuur in en maak een boswandeling of pak een terrasje met je vrienden. Je slechte humeur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ren een rondje om het blok, door te sporten maakt je lichaam endorfine vrij, een hormoon die ervoor zorgt dat je weer vrolijk wordt.

4. Zoek de humor op
Adem een paar keer diep in en uit en ga dan jezelf voor de gek houden en begin vanuit je buik te lachen. Dit helpt ook om endorfine aan te maken waardoor je jezelf weer snel lekker voelt. Is dat je te bizar, omring jezelf dan met mensen met wie jij dezelfde humor deelt of zoek een grappig filmpje op het internet.

5. Wees positief
Als je merkt dat je met het verkeerde been uit bed bent gekomen of je raakt ergens door uit je humeur, bedenk dan dat je jouw gedachten hierin kunt sturen. Beloof jezelf er een mooi dag van te maken en zeg hardop: ‘Ik kies ervoor er om er vandaag een fantastische dag van te maken!” Geloof in jezelf en ondersteun je positieve gedachten met bijvoorbeeld een keuze uit een van onze tips. Een slecht humeur hebben is een keuze. Kies er gewoon niet voor! Je verpest je eigen dag ermee en ook die van de mensen om je heen. Wat helpt om je positieve instelling terug te krijgen, is drie positieve dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent. Schrijf ze even op om het nog beter in je op te nemen. Realiseer je dat je het zo slecht nog niet hebt, er zijn anderen die het veel minder goed hebben dan jij.

6. Zet een muziekje op
Zet een lekker vrolijk muziekje op. Een lied dat leuke herinneringen naar boven brengt is helemaal de ideale manier om in een betere stemming te komen.

7. Neem een pauze en vul een bad met lavendelolie
Trek jezelf even terug en neem een lekker bad. Doe er een paar druppels lavendelolie bij om helemaal de rust terug te vinden en je te ontspannen. De ontspanning zorgt ervoor dat je weer nieuwe inspiratie vindt om de rest van de dag met vernieuwd optimisme door te komen. Heb je geen tijd of zin in een bad, kies dan voor een time-out. Neem een rustmoment en adem een paar keer diep in en uit en laat die slechte bui van je afglijden.

8. Eet gezond
Soms is het een lege maag waar je humeur van slag raakt. Zorg daarom dat je iets te eten hebt, en natuurlijk kies je daarbij voor gezonde voeding. Voeding met vitamine D, B en het mineraal magnesium zijn een hele goede keuze. Een banaan, een handvol amandelen of walnoten zijn een goede keuze als tussendoortje. Ze vullen tekorten in je lichaam aan en brengen je hoofd tot rust. Een klein stukje chocolade eten helpt heel even als oppepper, maar als je de hele reep opeet, zorgt de suiker al snel weer voor een verergering van je humeur. Als je het bij één stukje kunt houden, kan het geen kwaad, maar als chocolade voor jou verslavend werkt, haal het dan maar liever niet in huis.

9. Knuffel je huisdier
Heb je een huisdier? Geef het beestje even je liefdevolle aandacht, dit helpt echt stressverlagend en helpt je terug naar een beter humeur. Heb je geen huisdier? Geef je kinderen/partner/vriend(in) een spontane knuffel. Succes gegarandeerd!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here