Kinderen Erven Intelligentie Van Hun Moeder, Niet Vader

0
4248

Veel vaders zullen niet blij zijn met dit artikel. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat kinderen de intelligentie overnemen van hun moeder, en niet van hun vader..

Tot nu werd er gedacht dat beiden ouders ongeveer dezelfde invloed hebben op de intelligentie van hun kind. Dat blijkt dus onwaar; vrouwen hebben met hun x-gen een veel grotere invloed op de cognitieve vaardigheden van de kleine spruit.

Studies naar het raadselachtige functioneren van intelligentie zijn erg complex, maar de resultaten van het onderzoek over de invloed van moeders tegenover die van vaders zijn haast niet te weerleggen.

De rol van de X- en Y-chromosomen

Enkele feitjes hierover die je moet weten:

  • Een chromosoom is een draadvormig object, bestaande uit nucleïnezuren en eiwitten. Ze dragen genetische eigenschappen.
  • Ieder mens draagt ​​een paar chromosomen in elke cel.
  • Vrouwen hebben twee X-chromosomen. Mannen hebben een X- en een Y-chromosoom.

Vooral het laatste punt is cruciaal. X-chromosomen hebben namelijk meer invloed op de cognitieve vaardigheden van een kind. Het is dus simpel te verklaren waren vrouwen vaker een grotere invloed hebben op de intelligentie van het kind. Het gaat hierbij om kwaliteiten als taal, planning, logisch redeneren en dieper nadenken.

Overigens is de invloed van moeders op de intellectuele groei van kinderen ook nog eens groter doordat moeders zich in de meeste gevallen buigen over de voeding en het verzorgen van de baby. Bovendien is de speciale band tussen een moeder en haar kind een stimulans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here