Dit Is Wat Er Met Je Gebeurt Als Je Iedere Dag Koffie Drinkt

0
2603

Veel mensen zien het niet zitten om een dag te beginnen zonder koffie. Koffie helpt ze op weg om de hele dag aan te kunnen. Of in ieder geval een groot gedeelte van de dag. In dit artikel leggen we je uit wat het voordeel is van iedere dag koffie drinken. Uiteraard doe je er wel goed aan om het met mate te drinken. Ook ligt de voorkeur bij fairtrade koffie.

1. Het maakt je gelukkiger
Uit onderzoek van onderzoekers bij de Harvard Public School of Health is gebleken dat mannen en vrouwen die twee tot vier kopjes koffie per dag drinken maar liefst vijftig procent minder kans hadden op het plegen van zelfmoord in vergelijking met de mensen die geen koffie drinken. Koffie maakt je dus ook nog eens een gelukkiger mens. In koffie kun je ook de nodige antioxidanten vinden en vitaminen B1, B2, B3 en B5.

2. Minder kans op diabetes type 2
Harvard heeft ook onderzoek gedaan naar de invloed van koffie op diabetes type 2. Uit dat onderzoek is gebleken dat de kans dat je diabetes type 2 ontwikkelt als je over een periode van vier jaar één kop koffie meer drinkt dan je gewend was elf procent lager is ten opzichte van de mensen die geen aanpassingen hebben gedaan aan het koffiegebruik. Mensen die het gebruik van koffie met meer dan één kop verminderd hadden, zagen de kans op diabetes type 2 juist met 17 procent verhogen.

3. Extra energie
Koffie beschikt over cafeïne en die cafeïne zorgt ervoor dat het centraal zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Dat resulteert erin dat de concentratie verbeterd wordt. Zo kun je er bijvoorbeeld ’s ochtends voor zorgen dat je geconcentreerd kunt beginnen aan je werk. Ook zorgt koffie ervoor dat je energieniveau omhoog gaat.

4. Verkleint kans op alzheimer
Uit onderzoek is gebleken dat koffie er ook voor zorgt dat je minder kans loopt om alzheimer te krijgen. Als je per dag drie tot vijf kopjes koffie drinkt, zou de kans op ontwikkeling van alzheimer flink verminderen. Ook de kans op de ziekte van Parkinson wordt verminderd.

5. Verkleint kans op huidkanker
Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd door Journal of the National Cancer Institute blijkt dat oudere volwassenen die vier of meer kopjes koffie per dag drinken de kans op het ontwikkelen van melanoom, een vorm van huidkanker, met twintig procent zagen afnemen. Onderzoekers geloven dat koffie ook tegen andere vormen van huidkanker kan beschermen vanwege de hoge hoeveelheid antioxidanten.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here