Hoe Yoga Je Een Pak Geld Kan Besparen

0
2520

Hoewel yoga zijn oorsprong kent in het Hindoeïsme, is het momenteel gigantisch populair in de westerse wereld. Niet verwonderlijk ook, yoga is namelijk een ideale manier om tot rust te komen en je gedachten op een rijtje te zetten in het anders zo drukke dagelijkse leven. En voor wie nog niet overtuigd is: yoga kan je ook een pak geld besparen. Hieronder alvast zeven manieren hoe.

# Yoga houdt je shop-uitgaven binnen de perken

Volgens recent onderzoek spendeert een vrouw in haar leven gemiddeld zo’n 125.000 dollar aan kleren, een cijfer dat stilaan evolueert naar de 200.000 dollar. Uiteraard gaat iedereen wel eens mee met de laatste modetrends en heeft elke vrouw een bepaalde liefde voor kleding. Maar het veranderen van je maat heeft hier misschien wel de grootste invloed op. Yoga maakt je echter fit en houdt je gewicht constant, waardoor je veel minder snel iets nieuws nodig hebt.

# Yoga helpt een snelheidsboete te voorkomen

Op het maken van snelheidsovertredingen in het verkeer staan steeds hogere boetes en ook de controles worden telkens scherper. Onderzoek leert echter dat de belangrijkste oorzaak voor het te snel rijden, te wijten is aan stress. Als je dagelijks yoga beoefent neemt je stressniveau echter drastisch af, wat dus een invloed heeft op je rijgedrag en je uitgaven aan snelheidsboetes.

# Yoga maakt je vakantie betaalbaar

Tijdens een gemiddelde vakantie spendeert een toerist doorgaans het meest aan entertainment, eten en drank (al dan niet alcoholisch). Maar als je voor een welness-vakantie kiest, kan je daarop drastisch besparen. Het voordeel is dat je kan ontstressen in een rustige omgeving en heel wat kosten uitspaart op vettig eten en (alcoholische) dranken. Let wel op dat je dan niet voor het duurste kuuroord kiest, er zijn een pak goedkopere en fraaie alternatieven.

# Yoga houdt de dokterskosten erg beperkt

Deze spreekt eigenlijk voor zich. Yoga heeft namelijk verschillende invloeden op een goede werking van het lichaam: het houdt je fit, zorgt dat je hartslag een constant niveau aanhoudt, helpt in het verminderen van stress en stress-gerelateerde aandoeningen, ondersteund de eliminatie van afvalstoffen en zorgt ook nog eens voor een betere houding en balans.

# Yoga stopt jou met binche-eten

Iedereen heeft wel eens een zwak momentje waarbij je je laat gaan en volpropt met allerlei lekkers. Maar dit zogenaamde binche-eten is een aanslag op de gezondheid. De oorzaak hiervan ligt vaak bij stress, angst en depressie. Laat dat nu net drie zaken zijn waarop yoga een serieuze, positieve invloed heeft. Bovendien kunnen meer ervaren beoefenaars ook bepaalde lusten en driften in bedwang houden door middel van yoga. Iets wat in dit geval zeker van toepassing is.

# Yoga houdt je tegen om chemische cosmetica te kopen

Eén van de belangrijkste gedachtes achter yoga is om je eigen energie te verbinden met die van de natuur. Het staat dan ook voor een natuurlijke levenswijze en houdt je zover mogelijk weg van chemische producten zoals bepaalde medicijnen en ook cosmetica. Eenmaal je hier zelf mee vertrokken bent, ga je snel ontdekken dat er heel wat natuurlijke alternatieven zijn, die op lange termijn ook een pak voordeliger blijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here