Bang Voor Scheten Op Je Eerste Date? Dit Is Wat Je Dan Niét Moet Eten

0
2287

Het is een nachtmerrie voor velen; een wind laten glippen op je date-avond. Er is echter een uitstekend plan om dit scenario te kunnen voorkomen. Dit is wat je niét moet eten.

Bonen
Bonen zijn een goede bron van proteïne en vele soorten mineralen, maar het is misschien verstandiger om ze links te laten liggen op een date-avond. Bonen bestaan namelijk uit koolhydraten genaamd oligosacharides, die voor een behoorlijke winderigheid kunnen zorgen.

Kruisbloemige groenten
Denk hierbij aan Brusselse spruitjes, bloemkool en diverse andere soorten kool. Gelukkig zijn er ook voldoende groentes die géén extra gassen laten vrijkomen, zoals spinazie, tomaten en courgettes.

Pruimen, appels, peren en gedroogd fruit
Naast groentes kunnen ook enkele soorten fruit boosdoeners zijn van een windje. Sorbitol en bepaalde vezels in de fruitsoorten zorgen hiervoor.

Zuivelproducten
Ook het eten van zuivelproducten kan voor krampjes en buitensporige gassen zorgen. Dit komt doordat veel volwassenen niet genoeg lactose enzymen ‘in huis hebben’ om zuivelproducten af te breken.

Kauwgom en hard snoep
Zogenoemd ‘suikervrij snoep’ zoals kauwgom en hard snoep kunnen ook first date-killers worden. Dit doordat ze uit voor je lichaam onbekende stofjes bestaan. Bovendien krijg je door het vele kauwen op bijvoorbeeld kauwgom meer lucht binnen. Meer lucht binnen betekent meer lucht eruit, en dat gaat niet alleen via je mond..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here