Als Je Elke Nacht Op Hetzelfde Uur Wakker Wordt, Is Dit Wellicht De Reden

0
89119

Als je elke nacht op een bepaald tijdstip wakker wordt, kan dat duiden op iets waar je lichaam speciale aandacht voor vraagt.

Onze levensenergie (Qi)

In de traditionele Oosterse geneeskunde beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen, de zogenaamde meridianen. Langs dit netwerk stroomt de levensenergie (Qi) door het lichaam. Het verbindt de buitenkant van het lichaam met de organen aan de binnenkant. In totaal zijn er 12 hoofdmeridianen die over het lichaam lopen en gekoppeld zijn aan verschillende organen. De meridiaan heeft hier een grotere functie dan het orgaan. Het drukt ook bijvoorbeeld een emotie uit. Zo gaat de galblaasmeridiaan niet alleen over het functioneren van de galblaas, maar ook over gewrichten, hoofdpijn (migraine) en koppigheid. Als deze meridiaan uit balans is, wil dat niet zeggen dat er iets aan de hand is met het orgaan zelf, het zegt meer iets over het functioneren van de energie in de meridiaan. Als deze uit balans is, kunnen daar bijvoorbeeld klachten in de gewrichten door ontstaan. Het meridianenstelsel kun je zien als een systeem dat de functies van het lichaam regelt. Er kunnen drie dingen aan de hand zijn met een meridiaan, er is teveel of te weinig energie of de doorstroming is geblokkeerd. Er kunnen klachten uit ontstaan, lichamelijk maar ook emotioneel.

De meridiaanklok

De meridianen werken nauw samen in koppels van een yin- en een yangmeridiaan. De energie van de ene meridiaan wordt doorgegeven aan de volgende in een cyclus van 24 uur. Om de twee uur is een van de meridianen het meest actief. Is de energie verstoord in deze meridiaan, dan leidt dat tot klachten op dat tijdstip van de dag. Word je elke nacht wakker op eenzelfde tijdstip, dan kan dat duiden op klachten die corresponderen met de betreffende meridiaan.

Problemen met slaap vatten tussen 21.00 en 23.00 uur
De meeste mensen zoeken tussen 21.00 en 23.00 uur het bed op om te slapen. Lukt het maar niet om in slaap te komen, dan kan dit een teken zijn dat je gebukt gaat onder de last van extreme stress en zorgen. Met behulp van meditatie en/of ontspanningsoefeningen zul je de rust weer terug vinden om weer lekker in slaap te vallen.

Wakker worden tussen 23.00 en 01.00 uur
Tussen 23.00 en 01.00 uur is de galblaasmeridiaan actief. Wordt je meerdere nachten achtereenvolgens uit jezelf tussen 23.00 en 01.00 uur wakker, dan kan dit duiden op teleurstelling en frustratie. Oefen jezelf in zelfacceptatie en vergeving, dan komt het weer goed met je nachtrust.

Wakker worden tussen 01.00 en 03.00 uur
De levermeridiaan is het meest actief tussen 01.00 en 03.00 uur. Word je constant ongewild wakker tussen 01.00 en 03.00 uur, dan zou je te maken kunnen hebben met gevoelens van (onderdrukte) boosheid en een buitensporige yang energie. Drink een glas koud water en neem je eigen verantwoordelijkheid voor de situatie welke jou zo kwaad maakt om de rust ’s nachts weer terug te vinden.

Wakker worden tussen 03.00 en 05.00 uur
Tussen 03.00 en 05.00 uur is de longmeridiaan het meest actief. Wakker worden om deze tijd heeft veel te maken met gevoelens van verdriet. Het helpt om een paar keer langzaam diep in- en uit te ademen en te vertrouwen in je hogere zelf. Je hogere zelf is je ware zelf en zit in een lichaam, jouw lichaam. Je hogere zelf helpt je bij het vinden en uitvoeren van je levensdoel, het brengt je in contact met je passie en vreugde.

Nu kan het zijn dat je hogere zelf je wil waarschuwen als je om deze tijd steeds vanzelf wakker wordt. Het spreekt je toe dat je jezelf meer moet richten tot je hogere levensdoelen. Je hebt waarschijnlijk op dit moment te maken met iets wat overduidelijk niet gewoon is voor jou. Jouw hogere zelf wil dat je jouw aandacht hierop richt om zo de boodschappen te begrijpen die aan jou vanuit je hogere zelf worden gestuurd.

Wakker worden tussen 05.00 en 07.00 uur
De tijd tussen 05.00 en 07.00 uur is de dikke darmmeridiaan actief. Te vroeg wakker worden kan duiden op blokkades en het niet kunnen loslaten. Rek en strek je spieren even rustig uit en ga even naar het toilet om vervolgens weer je slaap te hervatten.

Wakker worden om je hogere levensdoelen te vervullen

Je slaapcyclus is een tijd waarin je droomt, maar waarin je ook boodschappen kunt ontvangen van je hogere zelf. Dromen kunnen informatie bevatten over de spirituele reis die jij maakt. Je kunt als mens gebruik maken van de wetenschap dat je hogere zelf jou tijdens je slaap (en het ontwaken) boodschappen stuurt. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door emotionele problemen, maar ook spirituele zaken kunnen zich lichamelijk manifesteren. Het moment van ontwaken is het moment dat je spirituele informatie op kunt vangen. Stel jezelf open voor de boodschappen van je hogere zelf, zodat deze je op het juiste pad begeleidt en jou kan helpen je levensdoelen te vervullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here