9 Zinnen Die Het Leven Van Uw Kind Zullen Veranderen

0
6905

Het opvoeden van kinderen is zeker niet makkelijk, maar het is wel een uitdaging waar je als ouder mee aan de slag moet. Je moet je eigen problemen aan de kant zetten om de beste ouder voor je kind te kunnen zijn. In onze ogen zijn er echter wel een aantal zinnen die het leven van jouw kind veranderen. Je kunt ze zo gerust stellen en de nodige wijsheden bijbrengen die ze absoluut niet mogen missen in hun leven.

1. Behandel iedereen met respect, ook als je het niet eens met ze bent
In het leven is het onmogelijk om het altijd maar met elkaar eens te zijn. We treffen genoeg mensen die meningen hebben waar wij ons absoluut niet in kunnen vinden. Desondanks is het belangrijk dat iedereen met respect behandeld wordt, ook wanneer je het helemaal niet eens bent me ze. Zou het niet geweldig zijn als onze kinderen dit al van jongs af aan meekrijgen?

2. Geef altijd wat je kwijt kunt
Een andere mooie gedachtegoed die we over moeten brengen aan onze kinderen, is dat ze altijd aan anderen moeten geven wat ze kwijt kunnen. Als we allemaal met deze gedachten op zouden groeien, zou de wereld er toch een stuk vriendelijker uitzien. Het is goed om onze kinderen te leren dat het veel belangrijker en waardevoller is om iets te geven dan te krijgen.

3. Volg altijd je hart
Tegenwoordig laten we ons steeds vaker leiden door anderen. Als iemand ons vertelt wat we wel en niet goed kunnen, zijn we vaak al snel geneigd om daarnaar te luisteren en die mening belangrijker te vinden dan wat we echt zelf willen. Het is dan ook belangrijk dat we altijd ons hart volgen en dat moeten we ook meegeven aan onze kinderen. Ook belangrijk is dat onze eigen mening veel belangrijker is dan de mening van anderen.

4. Behandel je omgeving als je huis
Als we tegenwoordig buiten rondlopen is het zo nu en dan lastig om alle troep in de natuur te ontwijken. Buiten schijnt het nogal eenvoudig te zijn om je rotzooi te laten slingeren. Onze kinderen zullen daar echter heel anders over nadenken als we ze leren dat ze onze omgeving als ons huis moeten behandelen. Daar gooien we bananenschillen en lege cola blikjes toch ook niet gewoon op de grond.

5. Waardeer de kleine dingen in het leven
“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”, is een spreekwoord dat ik vroeger als kind mee kreeg. Aan het eind van de dag zijn het ook de kleine dingen in het leven die onze kinderen zo gelukkig maken. We kunnen wel met grote cadeau’s thuiskomen, maar ze hebben veel meer aan een beetje aandacht of een gezellig uitje met hun ouders. Het is dan ook belangrijk dat we onze kinderen van jongs af aan leren wat het belangrijkste is in het leven.

6. Wees niet bang om fouten te maken
Geen mens kan zonder fouten, alleen toch zijn kinderen vaak erg bang dat ze iets fout doen. Nergens voor nodig. Het is belangrijk dat we ze aanleren dat het maken van fouten heel gewoon is. Zolang ze maar van die fouten leren, is er tenslotte niets aan de hand.

7. Wees iedere dag dankbaar
Al hebben we iedere dag wel iets waar we ontzettend over kunnen klagen, is het ook erg belangrijk dat we dankbaar zijn voor hetgeen we wel hebben. Zolang we iedere dag kunnen eten en drinken, een warm be hebben om in te kunnen slapen en liefdevolle mensen om ons heen hebben,, zijn we toch al flink gezegend. We moeten onze kinderen dan ook leren dat ze dankbaar moeten zijn voor wat ze wél hebben.

8. Vriendelijkheid is een groots geschenk
Heb je weleens gemerkt hoe vrolijk mensen kunnen worden als je alleen vriendelijk tegen ze bent? Vriendelijkheid is een groots geschenk en je kunt er het leven van anderen echt makkelijker op maken. Houd altijd je ogen open om te kijken of jij iemand om je heen kunt helpen. Iets wat we ook zeker moet bijbrengen aan onze kinderen.

9. Maak je geen zorgen om dingen waar je geen invloed op hebt
Een laatste les die we onze kinderen zeker mee moeten geven, is dat ze zich geen zorgen moeten maken om dingen waar we geen invloed op hebben. Heel vaak maken we ons zorgen om dingen die uiteindelijk helemaal niet plaatsvinden. Verspilde tijd en verspilde energie.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here