9 Eyeopeners Die Maken Dat Je Succesvoller Bent Dan Je Zelf Doorhebt

0
2472

We willen allemaal succesvol zijn, als partner, voor de kinderen, voor jezelf en je vrienden. Om succesvol te zijn, draaien we overvolle agenda’s, wat vaak ten koste gaat van ons sociaal leven. Aan de andere kant willen we ook tijd maken voor de kinderen, maar die tijd is schaars want er moet veel geld verdiend worden. Niet genoeg geld hebben, is de oorzaak van veel ellende. We hoeven niet allemaal miljonair te worden, maar genoeg geld om lekker te leven is toch wel zo aangenaam. Het is zo frustrerend dat we niet alles kunnen doen wat we graag zouden willen. We hebben de neiging vaker te kijken naar wat we niet hebben dan naar de (kleine) dingen die we wel hebben en/of wel goed doen. Stel je voor dat je nooit meer geldzorgen zou hebben! Als je genoeg geld hebt, dan zou je pas echt kunnen leven. Maar hoe doe je dat dan? Wat velen niet zien, is dat ze al veel succesvoller zijn dan ze zelf denken. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou!

  1. Succes zit tussen je oren

Het bedrag wat jij maandelijks aan inkomen hebt, is het bedrag waarvan jij denkt dat voor jou haalbaar is. Het is het bedrag wat jij tussen je oren hebt zitten, wat jij denkt dat bij jou past. Wil je meer inkomen in je leven, dan zul je anders moeten denken. Kijk eens om je heen en observeer hoe mensen denken die een hoger inkomen hebben, of die iets bereikt hebben wat jij graag zou willen bereiken.

  1. Vertrouw op de toekomst

De toekomst staat open voor alle verandering die jij eraan wilt brengen. Je hoeft er alleen maar op te vertrouwen dat jij in staat bent je af te stemmen op wat jij wilt bereiken. Zodra jij je er op afstemt, zul je als een magneet de passende veranderingen aantrekken. Sta dus niet stil bij wat er (nog) niet is, maar zet de koers van je denken in de richting wat er zal komen. Laat je stress voor wat je (nog) niet hebt bereikt los en vertrouw er op dat je de mogelijkheden en handvaten krijgt om te bereiken wat je wilt. Vraag om hulp als je dat erbij nodig hebt. Om hulp vragen vinden veel mensen maar lastig. Men denkt dat het een teken van zwakte is, maar dat is alleen maar een belemmerende overtuiging die jij jezelf hebt aangepraat. Het is juist heel krachtig om te durven vragen om iets waar je behoefte aan hebt. Als jij jezelf kwetsbaar durft op te stellen, ben je al heel succesvol bezig.

  1. Neem verantwoordelijkheid

Ben je iemand die vol plannen zit om actie te ondernemen, maar als het erop aankomt het bijltje er alweer bij neergooit, omdat er heel veel beren de weg naar het doel versperren? Veel mensen geloven echt dat ze bereid zijn om er alles aan te doen om hun doel te behalen, maar in de praktijk blijkt dat ze het heft niet in eigen handen nemen en doen ze van alles maar niets om dat doel daadwerkelijk te bereiken. Als je dit in jezelf herkent, vraag jezelf dan eens af waarom je het nodige steeds maar blijft uitstellen. Je zult je verantwoordelijkheid moeten nemen als je gericht aan je doel wilt werken. Kijk niet teveel naar de problemen en je onzekerheden, maar richt je meer op de mogelijkheden. Denk oplossinggericht. Geef van je falen tot nu toe niet de schuld aan omstandigheden, maar neem verantwoordelijkheid voor alles wat in je leven gebeurt, dan ben je al heel succesvol bezig.

  1. Deel je enthousiasme

Laat de wereld je plannen horen. Durf te stralen en laat je door niemand en niets je weerhouden. Vraag je niet af wat anderen van je denken, maar focus op je doel en laat je enthousiasme aan alle kanten stromen. Krachtig ‘nee’ tegen alles te zeggen wat jouw bezieling op enige wijze zou temperen, maakt je al heel succesvol.

  1. Sta in je kracht

In je kracht staan betekent dat je de dingen doet die bij je passen. Blijf er in geloven dat je het kunt en dat je doelen bereikt en vrede hebt met jezelf. De dingen die je nog niet hebt bereikt, zouden niet moeten leiden tot onvrede. Blijf doen waar je goed in bent en blij van wordt. Als je bezig bent met alles wat jou bezielt, zul je veel beter in je kracht staan. Die bezieling laat twijfels en onzekerheden niet toe, of laat niemand jou in de weg staan jouw doelen na te streven. In je kracht staan is uitgaan van jezelf, wat bij jou goed voelt. Als jij je bij alles wat je doet, je steeds afvraagt of het goed voelt en of het precies is wat jij op dat moment graag wilt doen, dan ben je al heel succesvol bezig.

  1. Heb geduld

‘Geduld is een schone zaak’, het is een wijs spreekwoord, want wie rustig afwacht wordt beloond en krijgt wat hij verdient. Maar in onze huidige tijd waarin alles sneller en beter moet, is geduld soms een grote opgaaf. Tijd is geld, alleen zorgt het ervoor dat het alleen maar draait om het resultaat. Bewust worden van wat er om je heen gebeurt, zorgt ervoor dat je alert blijft onder alle omstandigheden. Geduld hebben, betekent niet dat je geluk uitstelt, maar wacht tot het juiste moment is aangebroken en de (jouw) boodschap wordt begrepen. Je kunt korte termijn beloningen nastreven, maar wil je niet liever wachten op de allerbeste beloning op termijn? Accepteer elke situatie en leun achterover, zodat jij op het juiste moment de beste beslissingen neemt. Als jij je nu al van binnen tevreden en succesvol voelt, zal zich dat sneller aan de buitenkant manifesteren. Komt het resultaat niet zoals je het had verwacht? Probeer het dan op een andere manier en verspil geen tijd aan zuchten of klagen. Ben je er al mee begonnen, heel goed, want dan ben je al heel succesvol bezig.

  1. Wees integer

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden, wees dus oprecht, eerbaar en betrouwbaar. ‘Wie goed doet, goed ontmoet ‘ is hier weer een oude wijsheid, waarvan je de waarheid niet moet onderschatten. Als je hier al mee bezig bent, ben je al heel succesvol.

  1. Hecht je minder aan geld

Geld is een middel om van te leven en leuke dingen mee te doen en te kopen, maar het kan je ook veel stress bezorgen. Als je elke maand geld tekort komt, denk je misschien dat je niet succesvol bent of kunt zijn. Er wordt wel eens beweerd dat je geld nodig hebt om succesvol te zijn, maar als je het beter bekijkt, is het niet het geld dat je gelukkig of ongelukkig maakt maar je overtuiging van de waarde die jij aan geld hebt gegeven. Focus je niet op geld, het is belangrijker je te richten op wat je leuk vindt om te doen en je talenten te gebruiken. Het geld komt dan meestal vanzelf.

  1. Maak plezier

Stop met doen wat anderen van je verwachten, leeft vanuit je gevoel en doe waar je blij van wordt. Dat is belangrijk om succesvol te zijn. Volg je hart en ga écht leven, laat anderen niet vertellen hoe je dat moet doen. Laat de dingen los waar je niet blij van wordt en als jij nu doet waar jij je prettig en goed bij voelt, dan volg je vanzelf de weg naar het succes.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here