De 9 Aanpassingen In De Slaapkamer Die Je Gezonder En Gelukkiger Maken

0
27516

De Chinezen beweren al sinds in de oudheid dat de energie van hemel en aarde door de mens stroomt. Ze noemen het Qi (spreek uit als tshji) en het betekent levenskracht. Voor de mens is Qi de basisenergie voor alles wat de innerlijke stroom op gang houdt. Het heeft verband met de ademhaling, bloedcirculatie en het lymfesysteem. Lichamelijke klachten en ziekten zijn het gevolg van een disbalans van deze innerlijke stroom. Om de persoonlijke Qi een mega opkikker te geven, is de slaapkamer de ideale plaats om aanpassingen aan te brengen. Deze 9 aanpassingen zullen je gezonder, gelukkiger en succesvoller maken. Waarom 9? Het cijfer 9 staat symbool voor transformatie.

1. Kingsize matras
Kies voor een groot matras voor je tweepersoonsbed. Veel mensen slapen op twee afzonderlijke matrassen, waarmee zich een gleuf in het midden bevindt. Volgens het Feng Shui principe veroorzaakt deze gleuf een verwijdering tussen partners die het bed delen en dat is niet bevorderlijk voor het welzijn. Het veroorzaakt ook een verstoring in de stroom van het lichaam als lichaamsdelen zich op beide delen van het bed bevinden, met als gevolg lichamelijke klachten. Als je dan toch een nieuw matras koopt, kies dan voor een niet al te grote. Een kleiner tweepersoonsbed zorgt namelijk voor een grotere intimiteit.

2. Aromaverdamper
Geurige, essentiële of etherische oliën worden veel toegepast in de aromatherapie. Je kunt je kamer vullen met helende, opwekkende, stimulerende geuren. In de slaapkamer kies je bij voorkeur voor de geuren lavendel, cederhout of sinaasappelbloesem. Ze helpen je extreem goed relaxen na een lange dag en ze laten je lekker slapen. Essentiële oliën zijn overal verkrijgbaar en ook de attributen (nevelaars, branders, verdampers) waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

3. Zwarte toermalijn en bergkristal
Voeg de twee edelstenen zwarte toermalijn en bergkristal samen en je creëert een yin en yang effect in de slaapkamer. De zwarte toermalijn heeft een reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest. Het transformeert negatieve energie, gedachten en gedragspatronen in positieve. Plaats 4 edelstenen hiervan in elke hoek van het bed of de slaapkamer en plaats een bergkristal in het midden om de eigenschappen van de zwarte toermalijn kracht bij te staan.

4. Twee nachtkastjes
Plaats aan elke kant van het bed een nachtkastje. Het hoeft geen setje te zijn, maar het is wel belangrijk dat het er twee zijn. Aan beide kanten een eigen nachtkastje symboliseert dat jullie gelijkwaardige partners zijn. Een bijkomend voordeel is, dat het bed niet aan één kant aan de muur staat. De partner die aan de kant van de muur slaapt, wordt hiermee geremd of zelfs tegengehouden volwaardig mee te groeien in de positieve ontwikkelingen die met deze 9 aanpassingen teweeg gebracht worden. Het is hoe dan ook beter om de levenskracht Qi om het hele bed te laten stromen aan de zijkanten, erboven en eronder.

5. Setje rozenkwarts (in de vorm van een hart)
Plaats een setje rozenkwarts in de vorm van een hart in het relatiegebied van de slaapkamer. Dit is de verste hoek aan de rechterkant als je de slaapkamer inkijkt. Rozenkwarts bevordert de harmonie en het vertrouwen in een relatie, maar ook met jezelf of met je familie. Als je alleen bent, bevordert rozenkwarts meer van jezelf te houden en de relatie met je moeder.

6. Dagboek met een zwart kaft en een rode pen
Laat je nachtrust niet bederven door gedachten in je hoofd die je maar niet met rust laten. Schrijf in een dagboek met zwart kaft met een rode pen je gedachten op en maak hier een dagelijks ritueel van. Je kunt ook jezelf een vraag in het dagboek stellen over iets wat je bezig houdt. Het zwart symboliseert kennis en wijsheid en het rood geeft het een mysterieus vonkje magie.

7. Een stukje stof om elektronische apparatuur te bedekken
Als er elektrische apparaten in de slaapkamer staan, kun je op het moment dat je ze niet gebruikt het beste bedekken met een mooie stof. Dit voorkomt dat de elektrische apparatuur de gezonde slaap verstoord.

8. Kamerplant
Groene kamerplanten geven een stukje natuurlijke, positieve energie af in de ruimte. De groene kleur brengt rust in de kamer en draagt bij aan genezing. Ze voorzien de ruimte van zuurstof en zuiveren de lucht van verontreinigende stoffen als koolmonoxide.

9. Bloemen essences
Bloemenessences zijn te gebruiken als bloesemremedies, je kunt ze druppelen op je polsen, in je nek of op je rug om de weldadige krachten in je op te nemen. Appelbloesem zorgt bijvoorbeeld voor een grote reiniging en ruimt alles op wat niet meer bij jou hoort. Blauwe winde helpt de ziel uitgerust te ontwaken voor frisse en nieuwe perspectieven. Ze worden verkocht in kleine flesjes, zodat je er meerdere in de lade van je nachtkastje kunt bewaren.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here