8 Slechte Gewoontes Die Uit Ons Dagelijks Leven Moeten Verdwijnen

0
5017

Als we echt iets willen bereiken in het leven, doen we er goed aan om bepaalde gewoontes heel snel uit ons dagelijks leven te verbannen. We maken ons ongetwijfeld allemaal wel eens schuldig aan gewoontes uit dit artikel, maar uit onderzoek blijkt volgens Entrepeneur dat ze helemaal niet goed zijn als we succes willen bereiken.

1. Gebruikmaken van notificaties
Iets waar we heel snel mee moeten stoppen, is voor alle berichten notificaties in te stellen. Deze waarschuwingen dat er een bericht binnenkomt zijn gigantische productiviteits-killers. We doen er beter aan als we notificaties per direct uitbannen en voortaan alleen nog op vaste tijden onze berichten bekijken. Zo zou de productiviteit fors toenemen.

2. Roddelen
Met roddelen proberen we lol te trappen met de ellende van anderen. Op korte termijn is het misschien leuk om het even over iemand te hebben, maar op den duur gaat het je toch vervelen en voel je je toch wel een beetje schuldig dat je iemand anders pijn doet. In plaats van het zoeken naar de negativiteit in een persoon, kunnen we beter op zoek gaan naar de positieve dingen.

3. Je telefoon of tablet gebruiken in bed
Het is iets waar we ons ongetwijfeld allemaal wel eens schuldig aan maken, maar het is een zeer slechte gewoonte. Het heeft gevolgen op onze slaap en productiviteit als we ervoor kiezen om een telefoon of tablet te gebruiken in ons bed. Het blauwe licht dat we door telefoons en tablets oppikken zorgt ervoor dat ons slaapritme wordt vernield en de slaapkwaliteit drastisch achteruit gaat.

4. Jezelf vergelijken met anderen
Het is niet verstandig als we onszelf constant vergelijken met anderen. Zodra we dat doen zijn we namelijk niet meer de meester van ons eigen geluk. Het belangrijkste is dat je jezelf waardeert en je jezelf niet laat beïnvloeden door de mening van een ander of door hetgeen wat een ander wel heeft en jij niet.

5. Het internet rond surfen
Uit onderzoek blijkt dat we vijftien minuten volle focus nodig hebben alvorens we in een soort productiviteitsflow terecht komen. Als we onze tijd steeds verspillen door rond te kijken op Facebook of het nieuws, raken we die flow kwijt en moeten we dus weer opnieuw beginnen. Het maakt ons allesbehalve productief.

6. Je telefoon bekijken tijdens een gesprek
Het is zeer onbeleefd om tijdens een gesprek plots met je telefoon bezig te gaan. Al kijk je maar even op het scherm van je telefoon of lees je maar even een berichtje, dan is dat al een afknapper. Een gesprek wordt ineens een plots plezieriger en effectiever als je zelf ook echt meedoet eraan. Ditzelfde geldt overigens ook voor meetings. Zorg dat je je altijd volledig met de meeting bezighoudt zodat je ook niet het idee geeft dat jij belangrijker bent dan de rest.

7. Pas actie ondernemen als je zeker weet dat je slaagt
Het is een doodzonde als we in het leven pas actie zouden ondernemen als we er honderd procent zeker van zijn dat we slagen. Een schrijver heeft zijn boek tenslotte ook niet in één keer geschreven en het duurt best een tijdje alvorens ze echt een goed hoofdstuk geschreven hebben. Ideeën hebben gewoon tijd nodig om te ontwikkelen, maar dat weet je pas als je aan de slag gaat.

8. Stil blijven staan bij negatieve mensen
Op sommige dagen kom je negatieve mensen tegen die je maar moeilijk los kunt laten. Ze zijn slecht voor je productiviteit, maar toch lukt het je niet om ze uit te wissen. In plaats daarvan kunnen we echter beter denken aan de mensen die ons leven wel verrijken. Zij verdienen onze aandacht tenslotte wél.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here