8 Signalen Dat Je Te Veel Stress Hebt Zonder Dat Je Het Weet

0
4299

Stress kan erg vervelend zijn in het dagelijks leven. Alhoewel je zelf misschien jouw problemen niet direct wijt aan stress, kan het maar zo zijn dat je over het hoofd ziet dat je te maken hebt met te veel stress. In dit artikel tref je acht signalen die erop wijzen dat je te veel stress hebt, zonder dat je het zelf helemaal doorhebt.

1. Je hebt erge moodswings
Als je op het moment bent aangekomen dat je op het ene moment enorm vrolijk bent en niet veel later in tranen uit kan barsten, dan zou dat best wel eens kunnen komen doordat je met te veel stress te maken hebt. In dit geval is het belangrijk dat je ervoor kiest om met anderen te praten, je kunt tenslotte niet altijd alles in je eentje oplossen.

2. Je hebt plots haarverlies
We raken iedere dag wel haren kwijt, dat is totaal niet nieuw. Maar zodra je ineens opmerkt dat je plots wel heel veel haren gaat verliezen, dan moeten de alarmbellen afgaan. Veel haarverlies kan er tenslotte op wijzen dat je te veel stress hebt. Als dat haarverlies langere tijd blijft aanhouden, is het tijd om in te grijpen en op zoek te gaan naar de dader van het haarverlies.

3. Je gewicht is aan het schommelen
Stress kan er ook voor zorgen dat je gewicht flink gaat schommelen. Het kan aan de ene kant ervoor zorgen dat je flink aankomt, terwijl het aan de andere kant er ook voor kan zorgen dat je juist snel gewicht verliest. Het lichaam reageert tenslotte niet goed op de stress en dat heeft gevolgen voor hoeveel je weegt.

4. Je lichaam doet pijn
Als je de hele tijd last hebt van kleine klachtjes aan je lichaam, da kan dat ook wel een teken zijn dat je te veel stress hebt. We luisteren tenslotte vaak pas naar pijn als het echt niet meer te dragen is. Toch zijn klachten als spierpijn, hoofdpijn en buikpijn niet zomaar klachten en ze kunnen erop wijzen dat je te veel stress hebt. Het is dus erg belangrijk dat je ook naar kleine klachten van je lichaam luistert.

5. Je hebt last van oorsuizen
Als je last hebt van oorsuizen, dan is de kans aanwezig dat dat komt omdat je te veel stress hebt. Oorsuizen die door stress worden veroorzaakt, noemen we ook wel tinnitus. Het zorgt ervoor dat je geluiden als ruisen, bonken, fluiten, brommen en piepen kunt horen. Die oorsuizen kunnen er op hun beurt weer voor zorgen dat je last krijgt van bijvoorbeeld concentratieproblemen.

6. Je slaapt niet goed
Te veel stress kan er ook voor zorgen dat je slaapritme gruwelijk wordt verstoord. Het is dan ook belangrijk om altijd op zoek te gaan naar de dader als je merkt dat je erg veel moeite hebt met slapen. Met veel stress is de kans groot dat je vaak wakker bent en dat je maar blijft malen of dat je juist veel nachtmerries hebt. Een zeer groot signaal dus. Het zorgt er vaak ook voor dat je ’s avonds niet in slaap kunt komen en ’s ochtends moe wakker wordt.

7. Je raakt je libido kwijt
Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook je libido kan flink afnemen als je te maken hebt met veel stress in je dagelijks leven. Het stresshormoon heeft tenslotte invloed op je libido. Wanneer je merkt dat de zin in intimiteit flink afneemt, is het dan ook verstandig om eens iets aan je stress te gaan doen.

8. Je hebt weinig geduld met anderen
Een signaal dat ook vaak voorkomt bij mensen die erg gestrest zijn, is dat ze weinig geduld hebben met anderen. De tolerantie die men normaal wel op kan brengen voor anderen, is dan plots verdwenen. Zo worden de mensen die dicht bij ons staan al gauw het slachtoffer van te veel stress in ons leven. Mocht je merken dat je vrij snel boos wordt, dan wordt het tijd om eens te ontstressen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here