8 Liefdeslessen Die Je Leert Van Een Mislukte Relatie

0
2307

Het is natuurlijk niet gek om in tranen te zitten nadat je grote liefde je gedumpt heeft. Of als je je partner juist dumpt. Echter, hoewel je het eerst niet zal willen geloven, er is ook een positieve zijde aan de breuk. Acht liefdeslessen die je leert van een mislukte relatie.

1. Start geen relatie als ontsnapping aan eenzaamheid
Dit zal immers alleen maar voor nog diepere eenzaamheid zorgen. Alleen zijn is iets waar je voor kan kiezen, maar werkelijk eenzaam zijn is iets anders! Dat los je niet even op door klakkeloos een relatie te beginnen.

2. Er is een blind vertrouwen nodig
Als je iemand niet blind, en voor de volle honderd procent, vertrouwd, is liefde onmogelijk. Het is niet gek dat je soms bang bent dat je partner vreemd zal gaan of iets dergelijks, maar op die manier zal je nooit je hart echt openstellen en dus optimaal genieten van je liefde en relatie.

3. Je relatie met jezelf staat voorop
De relatie met jezelf is de enige die gegarandeerd levenslang zal duren. Offer deze dus niet op voor een relatie met een ander! Blijf dus, ook als je een relatie hebt, volledig jezelf en leef je eigen leven.

4. Laat je ex écht achter je
Sommigen vinden het een goed idee om gelijk open kaart te spelen met een nieuwe partner. Zij ratelen alles op over hun vorige relatie. Het is echter juist aan te raden om dit alleen met écht belangrijke dingen en informatie te doen. Verder moet je je ex daadwerkelijk in de verleden tijd achterlaten.

5. Durf risico’s te nemen
De makkelijkste manier om je eigen leven te ruïneren, is door geen enkel risico te durven nemen. Een risico nemen, geeft je het ware gevoel van leven. En misschien loopt het uit in een tragedie, maar daar leer je alleen maar van. En, het is het waard. Echt!

6. Laat alles op je af komen
Sommigen hebben de neiging om werkelijk alles tot in de puntjes te plannen. ‘Ik wil nog eens op reis naar IJsland, ik wil vier kinderen, en drie honden.’ Nee, doe dat niet! Laat alles op je afkomen, en plan zo weinig mogelijk. Met een bomvolle planning komt er immers juist minder van terecht..

7. Jaloers zijn begint met jezelf
Jaloers zijn op je partner, begint vaak als een probleem met jezelf. Niet met je partner, dus. De oorzaak ligt vaak bij jezelf, dus zoek hem daar ook. Een vertrouwensprobleem, misschien?

8. Blijf jezelf
Als je je moet aanpassen zodat de ander jou wil, of als jij de ander wil aanpassen tot je diegene wil, gaat het nooit werken. Dat gaat misschien eventjes goed, maar uiteindelijk zal het barsten. Je moet jezelf zijn, je jezelf ook voelen en op je plek zijn om een relatie te kunnen doen slagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here