8 Dingen Die Succesvolle Mensen Al Vóór Het Ontbijt Doen

0
3230

Er bestaan genoeg voorbeelden te bedenken over dingen die succesvolle mensen de hele dag door doen. Maar, wat doen zij eigenlijk al vóórdat ze gaan ontbijten? Hieronder acht van die dingen!

1. Ze staan op vroeg op
Er zijn heel veel succesvolle bedrijfsmensen die bekendstaan om het vroeg opstaan. Soms op het absurde af, zo vroeg. Waarom? Omdat ze het besef hebben dat de tijd tikt, en tijd is geld. Bovendien zijn ze vroeger wakker dan vrijwel iedereen in de buurt, en dus vormen zij ook geen ongewenste afleidingen van hun werkzaamheden.

2. Ze doen aan sport
Veel succesvolle mensen kiezen er al vóór het ontbijt voor om enkele oefeningen te doen. Dat hoeft niet eens zo heel lang en uitgebreid. Dr. Travis Bradberry zegt dat tien minuutjes al voldoende kan zijn om je hersenen fris te krijgen, en scherp voor nieuwe impulsen. Je bent écht klaar voor een nieuwe dag, dus.

3. Ze nemen een vroege douche
Onlangs brachten wij al een artikel waarin we uitlegden dat de beste ideeën onder de douche ontstaan. Een vroege douche nemen behoort dan ook tot de tradities van vele succesvolle mensen. Het warme water zorgt bijvoorbeeld voor de nodige ontspanning, waardoor het stofje dopamine ontstaat. Dopamine zorgt voor een boost van je creativiteit.

4. Ze brengen tijd door met familieleden
Het bekendste voorbeeld van een succesvol persoon die vroeg in de ochtend tijd doorbrengt met familieleden, is de voormalige Amerikaanse president Barack Obama. Als hij al tijd heeft om iedere ochtend een ontbijtje klaar te maken samen met familieleden, wat is dan nog jouw excuus?

5. Ze werken aan een ‘passie-project’
Een hobby, waar je een diepe passie voor koestert, maakt het mogelijk om even stoom af te blazen. Bovendien zorgt het voor een stimulatie van je creativiteit en leer je andere kennis of kwaliteiten aan.

Het bedrijf Google moedigt personeelsleden bijvoorbeeld steevast aan om zo’n passie-project aan te gaan. Het resultaat: bijvoorbeeld Gmail en AdSense kregen een leven. De meest succesvolle mensen spenderen hun tijd voornamelijk ’s ochtends aan de hobby’s. Dit omdat er verder op de dag weinig tijd voor hen vrij is.

6. Ze volgen het nieuws van de dag
Topondernemers als Bill Gates, Warren Buffett, Jack Dorsey and Virgin America CEO-David Cush hebben allen al eens onthult dat het eerste wat zij doen na het wakker worden, het nieuws volgen is. Zo zijn ze op de hoogte van de actualiteit, en op welke manier dit hun bedrijf/werkzaamheden aan zou kunnen tasten.

7. Ze schrijven op waar ze dankbaar voor zijn
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die iedere ochtend opschrijven waar ze dankbaar voor zijn in hun leven, aanmerkelijk gelukkiger zijn. Tim Ferriss, succesvol ondernemer en auteur van het boek ‘The 4-Hour Workweek’, doet dit bijvoorbeeld iedere ochtend. Het kost slechts vijf minuutjes tijd. Het maakt hem gelukkiger en productiever over de rest van de dag.

8. Ze lezen en versturen e-mails
Volgens een onderzoek van Robert Half Management Resources opent minstens de helft van de zeer succesvolle mensen hun dag met het checken van hun email. Het gemiddelde, dus ook met de niet zozeer succesvolle mensen erbij geteld, ligt op hooguit 39%.

Hoe dat komt? Succesvolle mensen houden van het organiseren en plannen van hun dag. Bovendien zorgt het lezen en versturen van emailtjes in de vroege morgen er voor dat je direct gefocust bent op de belangrijkere dingen, op de rest van de dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here