7 Uitdagingen Die Jou Succesvoller Zullen Maken

0
4109

Het is interessant om te zien hoe succesvolle mensen hun problemen benaderen. Daar waar anderen onoverkomelijke barrières zien, is elk probleem voor succesvolle mensen een leerzame uitdaging en geen hindernis die zij uit de weg willen gaan. Ze hebben er het volste vertrouwen in dat zij tot een oplossing komen en het is de positieve instelling die hen daarin zo succesvol maakt.

Martin Seligman van de Universiteit Pennsylvania heeft er een studie van gemaakt en is ervan overtuigd dat het succes bepaald wordt door de optimistische denkwijze van succesvolle personen. Zij geloven namelijk niet dat falen het gevolg is van persoonlijke tekortkomingen. Zij vinden dat een mislukking een gevolg is van een foutje of vergissing dat je zelf ook wel weer volledig kunt verhelpen of rechtzetten.

Je manier van denken werkt niet alleen succes in de hand, het blijkt dat een negatieve benadering de weegschaal naar een andere kant brengt. Het is Seligman tijdens het onderzoek opgevallen dat de mensen die mislukkingen toedichten aan persoonlijk falen. Zich ook in grotere mate depressief kunnen voelen. Optimisten doen het beter. Zij zien een mislukking als een uitdaging waar zij wat van kunnen leren, waarmee zij met het geleerde in de toekomst nog verder vooruit kunnen.

Het is overigens niet eenvoudig om een positieve manier van denken in stand te houden. Er zijn 7 situaties die een positieve instelling kunnen doen wankelen. Het zijn uitdagingen die een positieve kijk op zaken ondermijnen, omdat ze op het eerste gezicht onoverkomelijk lijken. Dit geldt echter niet voor succesvolle personen, zij zullen zich door deze uitdaging nooit en te nimmer laten tegenhouden.

1. Leeftijd als graadmeter
Leeftijd is slechts een nummer. Succesvolle mensen zullen nooit hun leeftijd een graadmeter laten zijn voor hun kunnen. Je kunt ook op vrij jonge leeftijd succesvol zijn. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Mark Zuckerberg die al miljoenen verdiende toen hij nog studeerde. Het wordt jonge mensen maar al te vaak verteld dat ze te jong zijn en te weinig ervaring hebben of dat ze het heel anders moeten doen. Negeer het! Jonge, succesvolle mensen luisteren niet naar anderen. Zij volgen hun hart en werken gepassioneerd aan het doel dat zij voor ogen hebben en niets of niemand die ze daarin tegen houdt!

2. Negativiteit
Soms gaan de dingen niet zoals we ze zouden willen, maar wat geeft het? Er zit 24 uur in een dag en succesvolle mensen halen alles er uit wat er in zit. Ze klagen niet over hoe het had moeten zijn. Ze zijn dankbaar voor alles wat de dag hen gebracht heeft en maken er gebruik van alle mogelijkheden. Ze blijven nergens in hangen, maar zetten altijd door. Als zij te maken krijgen met negativiteit van anderen, doen zij daar eenvoudig niets mee. Ze leggen die negativiteit naast zich neer en distantiëren zich ervan. Als een persoon zich drenkt in geklaag, kun je de simpele vraag stellen wat hij/zij denkt te gaan doen aan het probleem waarover ze zich beklagen. Dat zet ze aan het denken en het gesprek kan ineens een meer productief karakter krijgen.

3. Schadelijke mensen
Succesvolle personen laten zich bij voorkeur omringen door intelligente, welvarende, geslaagde mensen. De geschiedenis laat zien dat succesvolle mensen elkaar spontaan weten te vinden. Kijk maar eens naar Steve Jobs en Steve Wozniak (Apple). Zij kwamen uit dezelfde buurt. Bill Gates en Paul Allen (Microsoft) kenden elkaar van de universiteit. Mensen met potentie kunnen je helpen bij je ontwikkeling. Schadelijke mensen sleuren je mee in hun ellende, ze veroorzaken stress en vijandigheid. Je moet deze mensen daarom te allen tijde vermijden. Bevind je jezelf op dit moment in een situatie waar je jezelf niet prettig bij voelt, kijk dan eens om je heen. Zijn het de mensen in je nabijheid die je tegenhouden om je doelstellingen te halen? Je zult pas zegevieren als je jezelf omringt met mensen waar je jezelf tot een hoger niveau mee kunt liften.

4. Wat anderen denken
Houd je niet bezig met wat anderen van je denken. Je wilt niet afhankelijk van anderen zijn, als je succesvol in het leven wilt zijn. Natuurlijk kun je naar de mening van anderen vragen, maar neem die mening altijd met een korreltje zout. Je hebt namelijk helemaal hun goed- of afkeuring nodig, het draait allemaal om zelfverzekerdheid. Je weet zelf het beste wat jouw drijfveren zijn, wat jouw winst brengt en energie geeft. Het maakt niet uit hoe mensen over een bepaald idee van jou denken, het is nooit zo goed of slecht als wat zij ervan vinden.

5. Angst
Angst wordt ingegeven door je eigen verbeelding. Gevaar is de enige reden voor angst. Als je het zo zelf ook kunt zien, is angst dus in feite een keuze die je zelf maakt. Succesvolle mensen weten dat en zien er een uitdaging in om de gevoelens van angst te overwinnen. Niets houdt ze tegen om door te zetten. Het niet aandurven is voor hen simpelweg geen optie. Ze denken: ‘wat is het ergste wat mij kan gebeuren?’ en laten zich niet door bangigheid van hun plannen beroven.

6. Toekomst en verleden
Het is net als met angst. De toekomst en het verleden zitten in je hoofd. Je kunt er niets mee. Het heeft geen zin je over het verleden druk te maken. Het verleden is geweest. Het heeft ook geen zin om je zorgen te maken over de toekomst, want je zult nooit exact weten wat er komen gaat. Je kunt er alleen maar naar gissen en dan kun je die gedachten maar beter positief laten zijn. Je leeft in het nu en dat is waar je moet zijn, om jezelf niet te verliezen in de toekomst of het verleden.

7. De toestanden in de wereld
De toestanden in de wereld zouden je niet moeten beïnvloeden je zaken te ondernemen zoals je dat wilt. Elke dag breekt er wel ergens oorlog uit, worden vijandige aanvallen uitgevoerd of staat de economie er slecht voor. Als je het nieuws een tijdje volgt, zul je denken dat de wereld er steeds slechter voor zal staan, en misschien is dat ook zo. Succesvolle mensen weten echter dat ze daar niets aan kunnen veranderen. Dat ligt niet in hun macht. Ze richten zich daarom liever op zaken waar zij wel hun bijdrage kunnen leveren, waar zij trots op kunnen zijn en dankbaar.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here