7 Signalen Dat Jouw Partner Je Niet Waard Is

0
47170

Soms heb je het idee dat je alles op een rijtje hebt. Je hebt een goede baan, bent gelukkig in de liefde en alles loopt op rolletjes. In zo’n situatie kan het weleens voorkomen dat je niet echt merkt of degene van wie je houdt wel echt goed voor je is. Omdat je hoofd helemaal in de wolken is, kan het gebeuren dat je niet goed meer kunt relativeren. In dit artikel vind je 7 signalen die erop wijzen dat jouw partner je niet waard is.

1. Je partner is een leugenaar
In een relatie komt het weleens voor dat een van beide partners liegt of gewoon niet nakomt wat hij wel had beloofd. Wanneer de vertrouwensband één keer is gebroken, is het echter moeilijk om die band weer te herstellen. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat de vertrouwensband in de toekomst weer herstelt, maar het is wel een signaal waarbij je op je hoede moet zijn. Als je het vertrouwen kwijt bent, kan het maar zo zijn dat je partner je eigenlijk niet waard is.

2. Je partner weigert intimiteit
Een andere situatie waarbij je op je hoede moet zijn, is als jouw partner intimiteit weigert. Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat een van de partners echt geen zin heeft doordat er bijvoorbeeld hoofdpijn in het spel is, maar het mag zeker niet te vaak gebeuren. Als dat wel het geval is, is het de vraag of jouw partner jou ziet als een optie of een prioriteit. Als dat eerste het geval is, heb je een wel heel duidelijk signaal dat jouw partner je niet waard is.

3. Je moet je verontschuldigen voor het gedrag van je partner
Heb je het ooit meegemaakt dat je met familie of vrienden op stap was en jouw partner een opmerking maakte waarbij iedereen in de groep verrast was, dan is het vast al wel eens voorgekomen dat je je excuses hebt moeten aanbieden voor zijn gedrag. In dat geval moeten de alarmbellen toch echt al af gaan. Het is tenslotte nooit een goed teken als je je moet verontschuldigen voor iets wat je zelf helemaal niet gedaan hebt.

4. Jij levert de inspanning en je partner niet
Wanneer was de laatste keer dat jouw partner iets had gepland voor jullie twee? Als dat een vraag is waar je lang over na moet denken, gaat er al iets fout. Als jij altijd degene bent die het voortouw neemt en ervoor zorgt dat er gezamenlijke activiteiten worden gepland, is het de vraag of jouw partner het wel waard is om zoveel moeite voor te doen. Het is niet fijn als jouw partner uiteindelijk niet eens meer weet op welke datum jullie ook alweer getrouwd waren.

5. Je partner daagt je niet uit
In een relatie is het belangrijk dat je elkaar aanvult en dat je elkaar naar nieuwe doelen kunt helpen. Daarvoor is het wel belangrijk dat je door jouw partner uitgedaagd wordt om die doelen ook daadwerkelijk te behalen. Als jouw partner jouw droom niet steunt, zouden direct alle alarmbellen af moeten gaan. Dat kan namelijk nooit een goed signaal zijn. Wat ook handig is, is dat je dezelfde kijk op de toekomst hebt. Dat voorkomt onderlinge irritaties. Als jouw partner de hele dag op de bank zit en niet met zijn toekomst bezig is, is dat toch een teken dat hij niet waard is.

6. Je partner accepteert jouw gevoelens niet
Als je er echt even doorheen zit, is het fijn om een partner te helpen die jou begrijpt en die er voor je is. Wanneer je echter merkt dat jouw partner jouw gevoelens niet accepteert, moet je op je hoede zijn. Niet alleen zijn gevoelens zijn belangrijk, ook jouw gevoelens doen er toe. Als jouw partner dat niet begrijpt, is hij je absoluut niet waard.

7. Hij accepteert je interesses niet
Er is niets vervelenders dan een partner die jouw interesses niet accepteert. Het is duidelijk dat we niet allemaal hetzelfde leuk kunnen vinden, maar dat geeft hem nooit het recht om jouw interesses niet te accepteren. Jouw interesses zijn net zo belangrijk als zijn interesses.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here