7 Manieren Om Je Omgeving Feng Shui Te Maken

0
2972

Met de Feng Shui methode laat je positieve energie stromen in je omgeving voor meer geluk en gezondheid.

Feng Shui methode
Feng Shui spreek je uit als Foeng Sjoewee. Het is een eeuwenoude leer en komt oorspronkelijk uit China. Feng Shui is Chinees voor wind en water, twee krachtige natuurelementen die de energieën om ons heen uitbeelden. De wind verspreidt de positieve energieën en het water laat deze energieën voor ons werken om ons leven prettiger te maken. Feng Shui principes worden gebruikt om harmonie te scheppen en meer kwaliteit uit het leven te halen. Door middel van het verplaatsen van meubels of voorwerpen en gebruik te maken van vormen en kleuren kun je energie in je omgeving verplaatsen. Je kunt de regels van Feng Shui toepassen in je woning, maar ook in de tuin, op je werkplek, het magazijn, het kantoor en zelfs in fabrieken. Hierdoor laat je positieve energieën stromen. Je voelt je er prettiger en gelukkiger. Als je niet lekker in je vel zit, of dingen gaan niet zoals je het wilt, dan kun je jouw omgeving zodanig veranderen, dat de positieve energie je terug in vorm brengt. Vaak is het de rommel die veel onnodige ballast in je leven brengt. Ruim de rommel op en je zult je letterlijk bevrijd voelen.

Yin en Yang
Met behulp van Feng Shui werk je in principe met onzichtbare energieën. De elementen water, hout, vuur, aarde en metaal zijn verbonden met de kleuren blauw, groen, rood, geel, terracotta, grijs en wit. Ze hebben een connectie met verschillende vormen: cirkel, vierkant, rechthoek, driehoek. Rekening houdend met het Yin en Yang principe worden deze elementen, kleuren en vormen met elkaar in balans gebracht om de juiste sfeer of harmonie te creëren. Een plek die te Yang is, bijvoorbeeld te licht, te luidruchtig of te groot, wordt in balans gebracht met Yin elementen. Een transparant gordijn toevoegen waar het te licht is bijvoorbeeld. Rommel is een van de grootste energievreters. Je huis Feng Shui inrichten, begint dan ook bij het dumpen van onnodige troep.

7 manieren om je omgeving Feng Shui te krijgen:

1. Wat kan op het eerste oog meteen weg
Kijk eens goed om je heen en verzamel alle voorwerpen waar je niets mee doet of niets aan hebt. Geef de spullen weg, laat ze gratis ophalen of doneer ze aan een goed doel. Wacht hier niet mee, maar start vandaag nog. Zo geef je jezelf niet de ruimte om je te bedenken.

2. Spullen die niet passen in het geheel
Hoeveel waarde hecht je aan die spullen die eigenlijk helemaal niet matchen met je interieur? Zitten er dingen tussen die je in feite helemaal niet zit zitten, maar ‘er zijn’ omdat je ze bijvoorbeeld gekregen hebt, dan kun je nu jezelf afvragen of je ze niet beter weg kunt doen. Als het antwoord ‘ja’ is, verwijder ze dan direct uit je omgeving.

3. Bewaar niets waar je minder goede herinneringen aan hebt
Soms kunnen spullen ons onbedoeld herinneren aan minder leuke tijden. Die mooie foto aan de muur waar je prachtig op staat, kan de herinnering oproepen dat je vriend het kort daarna uitmaakte. Doe die foto direct weg, ondanks dat je er zelf goed op uitziet, is het een voorwerp dat verdrietige energie in je omgeving verspreidt. Bewaar dus niets waar op enige manier minder goede herinneringen aan kleven.

4. Verwijder voorwerpen waar je niet direct vrolijk van wordt
Voorwerpen waar je niet direct vrolijk van wordt, kun je maar het best verwijderen of ergens anders naartoe verplaatsen. Die hometrainer waar je nauwelijks op traint, kan bijvoorbeeld een doorn in het oog zijn. Is het een overbodig, niet zinvol, lelijk sta-in-de-weg voorwerp? Direct weg ermee. Als je het niet nodig hebt, kan het maar beter uit het gezichtsveld verdwijnen.

5. Krijg meer energie door op te ruimen
Maak van het opruimen een routine waar je meer energie door krijgt. Betrek je hele familie bij het opgeruimd houden van je huis. Help je kinderen bij het maken van keuzes om spullen te bewaren of weg te doen. Teveel spullen kunnen kinderen overigens ook gemakkelijk overprikkelen. Het kan juist heel fijn voor ze zijn om het overzicht over hun spullen te houden.

6. Behoud alleen de spullen die je daadwerkelijk gebruikt
Voorwerpen die je niet gebruikt, slurpen onnodige energie op. Houd daarom alleen vast aan spullen die je nodig hebt. Spullen voor later, kun je later altijd nog weer in huis halen.

7. Geen ruimte voor de ‘voor-het-geval-dat’ spullen
Een goed voorbeeld van overbodige rommel is de voorraadkast in de keuken. Bij velen staat deze kast vol spullen die we in huis halen voor het geval dat er visite komt, of omdat je bepaalde zaken nu eenmaal graag in huis hebt. Ze nemen onnodig veel plaats in en dat staat niet in verhouding met bijvoorbeeld de tijd die het je kost de producten er uit te vissen die je op een bepaald moment werkelijk nodig hebt. Dan zijn de overbodige blikjes en potjes opeens een enorme sta in de weg. Maak de voorraadkast leeg en gebruik de ruimte beter voor iets nuttigs.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here