Doe Deze 7 Dingen Voor 10u ’s Ochtends En Jouw Dag Start Geweldig

0
2386

Een goed begin van de dag is het halve werk. Maar op welke manier kun je er voortaan voor zorgen dat jouw dag echt goed begint? Door onderstaande zeven dingen uit te voeren voor 10 uur ’s ochtends. Ze kennen allen hun eigen voordeel en je hoeft er niet eens een ochtendmens voor te zijn.

1. Plan wat er vandaag moet gebeuren
Je doet er goed aan om je dag te beginnen met het noteren van drie doelen die je die dag bereikt wilt hebben. Als je het voltooien van die doelen als prioriteit neerzet, kun je er mee aan de slag en productiever door de dag heen komen.

2. Mediteren
Veel mensen beginnen hun dag met het bekijken van hun telefoon en e-mail. We zouden er echter veel beter aan doen als we de dag beginnen met mediteren. Door even een paar minuten rustig te zitten en de rust te ervaren, kunnen we even kalmeren en vervolgens rustig aan de dag beginnen.

3. Drinken
In de eerste paar uur nadat we wakker zijn is het erg belangrijk dat we voldoende drinken. Het zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je lichaam worden gespoeld, dat je minder trek ervaart en dat hoofdpijn gedurende de dag afneemt.

4. Doe eerst de moeilijkste taak
Aan het begin van de dag ben je nog helemaal fris en zouden de meeste klusjes een fluitje van een cent moeten zijn. Het is dan ook belangrijk dat je je moeilijkste taak altijd aan het begin van de dag doet. Niet alleen ben je op dat moment frisser maar het zou ook de productiviteit voor de rest van de dag laten toenemen.

5. Denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent
Het is belangrijk dat we zo nu en dan onder ogen zien waar we echt dankbaar voor zijn. Als we dat dagelijks herhalen, krijgen we meer besef van hetgeen wat echt belangrijk is in ons leven en kunnen we problemen makkelijker relativeren.

6. Naar vrolijke muziek luisteren
Het is goed dat we onze dag vrolijk beginnen en dat kan prima als we beginnen met muziek in de ochtend. Geen treurige muziek, maar muziek waar je vrolijk van wordt en waar je positieve energie van krijgt. Het verbetert je prestaties en je raakt gemotiveerder.

7. Lachen in de spiegel
Dat lachen een positief effect heeft, is allang geen geheim meer. Het effect wordt echter nog een stukje groter als je je dag voortaan begint met lachen in de spiegel. Het verandert je hele attitude voor de rest van de dag, zelfs wanneer het in het begin nog wat te geforceerd is.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here