7 Alarmbellen Dat Je Partner Ongelukkig Is In De Relatie

0
10472

Iedere relatie kent zijn pieken en dalen. Er zijn periodes waarin je verliefder op elkaar bent dan ooit, en soms is er even de behoefte in wat afstand. Heel normaal. Maar wat als de dalen steeds vaker voorkomen? Het zou kunnen betekenen dat de ander niet meer zo gelukkig is in de relatie. Relatietherapeuten hebben de volgende 7 signalen dat er iets fundamenteels fout zit in de relatie op een rijtje gezet.

  1. Hij heeft het gevoel dat hij niets goed kan doen

Relatie therapeut Kurt Smith zegt dat veel mannen gebukt gaan in een relatie waar ze niets goed schijnen te doen. Wat ze ook doen, het is nooit genoeg, ze doen te weinig of ze doen het niet goed. Als je partner het idee heeft dat je hem alleen opmerkt waar hij het allemaal verkeerd doet, loop je het risico dat hij het ook niet meer gaat proberen.

  1. Hij vindt dat je teveel zeurt

Therapeute Kristin Davin merkt dat veel mannen in haar praktijk klagen over het constante gezeur van de vrouw. Je herkent het als vrouw misschien wel. Je vraagt je man om een klusje te doen, en hij belooft er aan te werken, maar niet meteen, nee later. Vervolgens wordt er niets gedaan. Je vraagt het opnieuw en hij ziet het opnieuw vragen als zeuren. Wat kun je eraan doen? Maak een duidelijke afspraak met je man. Komt hij zijn belofte niet na? Dan vraag je het een ander of je huurt een klusjesman in.

  1. Hij wil niet (meer) overal met je mee naartoe

Rollen zijn ogen als je hem vraag mee naar een verjaardag of feestje te gaan? Therapeute Betsy Ross zegt dat mannen daar gewoon niet altijd zin in hebben. Vooral ongelukkig getrouwde mannen vinden het opmerkelijk vervelend als hun vrouw ze maar overal mee naartoe wil slepen, terwijl ze liever gewoon niks willen doen en gewoon naar een avondje rust verlangen.

  1. Hij werkt extreem veel over

Af en toe wat extra werken, is geen reden tot paniek. Elk weekend, meerder avonden in de week of zelfs in de vakantie overwerken, is reden tot argwaan. Het kan duiden op het vluchten uit de relatie als mannen liever meer tijd besteden aan hun werk en netwerken dan aan het gezin.

  1. Je gooit steeds oude fouten voor zijn voeten

Als je bij elke ruzie of discussie oude koeien uit de sloot vist om hem nog eens op zijn in het verleden gemaakte fouten te wijzen, dan ben je goed op weg om hem uit de relatie te jagen. De man zal hieruit op een dag begrijpen dat als hij ooit weer een fout maakt, hij dit nog decennia zal moeten aanhoren als hij niet het hazenpad kiest.

  1. Hij is wel heel erg druk met hobby’s en vrienden

In elke relatie heb je ruimte nodig om zelf op onderzoek en ontdekking te gaan, vrienden te ontmoeten en met anderen dingen te ondernemen. Als de vrije tijd echter veel aan vrienden en hobby’s dan jou wordt besteed, is er misschien toch meer aan de hand.

  1. Hij heeft geen zin in een diepgaand gesprek

Vrouwen willen een probleem meestal van alle kanten bespreken. Een man is meestal oplossingsgericht en is meestal niet van het analyseren. Soms heeft hij niet direct een kant-en-klare oplossing en daarom meer tijd nodig om er rustig over na te denken. Vermijd hij steeds weer bepaalde gesprekken, dan kan dat een signaal zijn dat hij er gewoon geen zin (meer) in heeft een probleem te bespreken en met een oplossing op de proppen te komen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here