6 Redenen Waarom Je Met Deze Sport Slank De Zomer Doorkomt

0
27855

Zwemmen is een heerlijke activiteit en helpt je in conditie en vorm te blijven. Zwemmen is goed voor de bloedsomloop. Stijve spieren ontspannen zich in warm water en kunnen op zachte manier toch goed getraind worden. Zwemmen is een gezonde sport voor jong en oud en heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Wil jij slank de zomer door? Ga zwemmen!

  1. Zwemmen voor een strakker lijf

Tijdens het zwemmen gebruik je praktisch elke spier in het lichaam. Zowel borstspieren, buikspieren, beenspieren worden tijdens activiteiten in het water aangesproken. Het hangt natuurlijk wel van je lichaamsgewicht en intensiviteit van de bewegingen af hoeveel calorieën je met het zwemmen verbrandt. Gemiddeld verbrandt een persoon van 60 kilo zo’n 500 kilocalorieën per uur. Heb je een gewicht van 85 kilo, dan zul je in het zwembad gemiddeld circa 700 calorieën per uur verbranden. Je kunt dus door regelmatig te zwemmen prima afvallen.

  1. Zwemmen ontstrest

Stress is een belangrijke veroorzaker van overgewicht. Tijdens het zwemmen komt het lichaamseigen stofje endorfine vrij. Het zorgt ervoor dat je een goed gevoel krijgt en pijn onderdrukt wordt. Het verbetert je gemoedstoestand en zodoende helpt het je te relaxen. Volgens de Hull Uiniversity zijn slechts 10 minuten in het water al voldoende voor een volledige ontspanning.

  1. Gewrichtsklachten zijn geen excuus

Gewrichtsklachten hoeven geen reden te zijn om niet aan lichaamsbeweging te kunnen doen. Vaak is het bij gewrichtsklachten juist beter om in beweging te blijven. Door deze gewrichten te bewegen, versterk je de spieren eromheen waardoor deze spieren weer zorgen voor aanvullende steun. Sporten in het water zijn daarbij zeer geschikt. Denk aan zwemmen, snorkelen en aquarobics. Het beste kun je het onder begeleiding doen. Bespreek het eens met je arts of fysiotherapeut.

  1. Zwemmen geeft een mentale boost

Zwemmen is een van de weinige sporen die laagdrempelig is. Het is ook zeer geschikt voor mensen met overgewicht. Het water geeft je dat ontspannende, gewichtloze gevoel. Je gewrichten hoeven namelijk slechts 5 procent van je normale lichaamsgewicht dragen. Dit stimuleert velen om het zwemmen als sport langer vol te houden. De kans op blessures is bij zwemmen veel kleiner vergeleken met andere sporten. Combineer het zwemmen met een kwartiertje sauna ter afsluiting voor een extra rustgevend gevoel na het sporten.

  1. Nadelen zwemmen zijn te verwaarlozen

Natuurlijk heeft zwemmen ook voor sommigen bepaalde nadelen. Je make-up zou kunnen doorlopen en het is voor sommigen een gedoe met dat omkleden in kleine hokjes. Maar van alle sporten zul je als je goed hebt ingespannen zweten en een douche na afloop willen nemen. Dan houd je het ook niet droog. Ook zijn er mensen die door het overgewicht zich niet graag in een badpak laten zien. Voor deze mensen hebben veel zwembaden speciale tijden ingericht om samen met andere zwaarlijvige mensen het water in te gaan. De kosten voor het zwemmen liggen hoger dan een rondje door het park te joggen, maar als je kiest voor een voordelig jaarabonnement vallen de totale kosten wel weer mee.

  1. Mentaal en fysiek fit

Zwemmen geeft je mentaal en fysiek een fit gevoel. Haal die bikini dus maar snel uit je kast en ga ervoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here