6 Eenvoudige Oefeningen Om Je Intuïtie Te Versterken

0
4490

Je intuïtie is je innerlijke stem, het komt via je gedachten of een gevoel binnen. Intuïtie helpt je kleine en grote beslissingen te nemen en complexe zaken te overzien, maar ook hoe met jezelf en anderen om te gaan. Het is dan ook een niet te onderschatten hulpmiddel om de juiste keuzes te maken. Het maakt je creatief, oplossingsgericht en soms brengt het grote veranderingen in je leven.

Intuïtie, wat heb je er aan?
Intuïtieve mensen weten altijd hun hart te volgen. Intuïtie is een soort innerlijke wijsheid, die signalen afgeeft wanneer iets wel of niet goed is voor je. Die innerlijke wijsheid hoeft niet altijd leuk te zijn, soms sta je voor beslissingen die je liever niet neemt, maar die uiteindelijk wel goed voor jou zijn. Je intuïtie zendt signalen uit, meestal subtiel, soms spontaan. Het komt als een soort ‘weten’, een droom, een gevoel of een symbool.

Hoe weet je dat het intuïtie is?
Intuïtie is niet zomaar een gevoel. Sterke emoties kunnen bijvoorbeeld het bereik van je intuïtie in de weg zitten of vertroebelen. Als je bijvoorbeeld heel erg boos bent, dan overheerst de emotie boosheid. Als je deze boosheid erkent en accepteert, worden je gevoelens weer helder en komt de ruimte vrij voor de intuïtie. Intuïtie is niet te beredeneren, het gaat erom de kracht van intuïtie volledig met heel je hart te aanvaarden. Het geeft een vertrouwen en voelt goed om iets te doen of juist niet. Intuïtie is niet vanuit logica te verklaren of te begrijpen. Hoe kun je nu weten of het intuïtie is en niet ‘zomaar’ een gevoel? Dat kun je leren door veel te oefenen. Als je veel gaat oefenen, zul je gaandeweg begrijpen hoe intuïtie voor jou werkt. Je kunt meteen met de volgende 6 oefeningen aan de slag.

Oefening 1: Masseer het energetische punt voor intuïtie
Tussen je wenkbrauwen zit een energetisch punt dat in verbinding staat met je intuïtie. Je kunt je intuïtie verscherpen als je dit punt regelmatig masseert. Plaats in je gedachten het cijfer 8 op het punt tussen je wenkbrauwen. Doe je ogen dicht en masseer nu langzaam de beweging in de vorm van de 8. Probeer deze oefening dagelijks te doen en je intuïtie zal steeds sterker aanwezig zijn.

Oefening 2: Sta open voor je onderbewuste
Onbewust geeft je lichaam je signalen. Ze komen bij je terecht in de vorm van kleuren, smaken, beelden, gevoelens, spontane ideeën. Probeer eens alert te zijn op die signalen. Schenk er aandacht aan en neem waar wat er met je gebeurt. Je leert hiermee je lichaam steeds beter kennen en je wordt je dan ook steeds meer bewust van alles wat er zich in jouw lichaam afspeelt.

Oefening 3: Mediteer in stilte
Je gedachten kunnen je een hoop energie kosten. Daarnaast saboteren al die gedachten het echte luisteren naar jezelf. De signalen van je innerlijke wijsheid zijn er wel, maar je hoort ze niet. Het is voor veel mensen niet makkelijk gedachten los te laten. Je kunt het leren via meditatie. Oefen een paar minuten per dag. Zorg dat je een plek kiest waar je ongestoord een aantal minuten stil kunt zitten. Doe deze paar minuten helemaal niets. Gedachten die binnenstromen stuur je op een vriendelijke manier weg uit je hoofd. Je kunt je ogen erbij sluiten, maar je kunt ook een paar minuten gewoon even naar buiten staren. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe meer je stilte in je hoofd en lichaam kunt bevorderen. In stilte is de innerlijke stem beter te horen.

Oefening 4: Schrijf de signalen op
Schrijf alles wat je via je intuïtie opvangt op in een notitieblokje, wat je altijd bij je draagt omdat de signalen (zeker in het begin) zo vluchtig kunnen zijn, dat je ze snel weer vergeet. Je hoeft de signalen niet te begrijpen. Het uitzoeken van de betekenis komt later wel. Signalen kunnen bestaan uit een plotselinge ingeving, een plotseling ‘zeker weten’ van iets, een gevoel wat uit het niets verschijnt, en meer van dit soort waarnemingen. Het opschrijven maakt je steeds alerter op de signalen en het opschrijven helpt je bij het onderzoeken naar welke betekenis ze hadden als zich later iets voordoet dat een connectie heeft met wat je hebt waargenomen.

Oefening 5: Ga met je intuïtie aan de slag
Nu je zo lekker bezig bent met je intuïtie kun je er dagelijks meer tijd voor reserveren. Je kunt het proces van het versterken van je intuïtie stimuleren door er iets mee te doen. Gebruik een groot vel papier om daar je ingevingen op te schrijven, of plak er afbeeldingen op die jouw speciale aandacht hebben getrokken. Schilder of teken gewoon iets vanuit je gevoel. Trek het bos in en observeer planten, bomen en geluiden om echt in contact te komen met de natuur.

Oefening 6: Heb vertrouwen in je innerlijke wijsheid
Het is belangrijk dat je leert te vertrouwen op je intuïtie. Begin klein, want het is niet handig om meteen rigoureuze veranderingen in je leven aan te brengen op je eerste ingevingen. Oefen eerst met kleine vragen die je jezelf stelt. Bijvoorbeeld: ‘Ga ik wel of niet naar die receptie? Kies ik voor de rode of de groene jurk? Zal ik die vriendin nu terugbellen?’ en maak je keuze op basis van wat je intuïtie je ingeeft.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here