5 Tips Om Meer Van Jezelf Te Gaan Houden

1
4084

Van jezelf houden heeft alles te maken met zelfwaardering, eigenliefde en zelfvertrouwen. Wij houden vaak echt veel te weinig van onszelf, terwijl het ons zoveel goeds kan brengen.

Van jezelf houden vergroot je vermogen om liefde te ontvangen en te geven. Het verbetert je relaties met anderen. Niets en niemand houd je tegen om jezelf te zijn. Je zult meer vervulling voelen in je leven.

Als je goed bent voor jezelf, zul je merken dat je omgeving dat ook als vanzelf gaat doen.

Symptomen die er op wijzen dat je niet genoeg van jezelf houdt:

 • Je gelooft niet (voldoende) in jezelf
 • Je bent (te) streng voor jezelf
 • Je bent onzeker over hoe je er uit ziet
 • Je maakt geen tijd voor jezelf
 • Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf
 • Je voelt je eenzaam
 • Je maakt je druk wat anderen van jou vinden/denken

Herkenbaar? Dan wordt het nu tijd om daar wat aan te doen!

Met onze 5 tips kun je leren meer van jezelf te houden, en dat zal je gelukkiger maken, want mensen die van zichzelf houden profiteren van de volgende voordelen:

 • Je wordt gelukkiger met jezelf
 • Je krijgt een mooie uitstraling, waar je omgeving positief op reageert
 • Je bent positief tegen jezelf en over jezelf
 • Je krijgt meer en meer vertrouwen in jezelf
 • Je stimuleert jezelf
 • Je gaat jezelf meer en meer waarderen

Oefen dagelijks om meer van jezelf te houden en je zult merken dat je steeds meer gaat stralen en opeens is daar die geweldige date of de begeerde promotie binnen handbereik. Van jezelf houden maakt een gelukkig mens van je. Dus begin meteen, en behandel jezelf zoals je jouw grootste liefde zou behandelen. Hoe? Lees onze 5 tips!

Onze 5 tips om meer van jezelf te houden:

1. Wees lief voor jezelf
Praat tegen jezelf vanuit liefde en compassie. Let maar eens op dat innerlijke stemmetje dat je dagelijks meerdere malen steeds maar weer van kritiek voorziet. Het houdt je tegen jezelf te ontwikkelen en te groeien. De eerstvolgende keer dat je opmerkt dat je tegen jezelf vervelende dingen aan het zeggen bent, breek die gedachte dan meteen af en verander het in positieve, liefdevolle gedachten.

2. Luister naar jezelf
Als je van iemand houdt, dan sta je open voor die persoon. Je luistert aandachtig en je wilt alles weten wat deze persoon bezig houdt. Hoe zit dat met jou? Luister jij naar wat je gedachten en je lichaam je te vertellen hebben? Sta open voor alle signalen. Kom tegemoet aan je behoeften. Je hoeft alleen maar naar je lichaam te luisteren en tegemoet te komen aan wat het van je verlangt. Ben je moe? Ga lekker vroeg naar bed. Bruis je van de energie? Kom in beweging. Wie goed zorgt voor zijn/haar lichaam, voelt zich niet alleen gezond op lichamelijk vlak, maar zorgt ook voor het geestelijke en spirituele welzijn.

3. Vergeef jezelf
Blijf niet hangen in vergissingen die je ooit in je leven gemaakt hebt of zult maken. Niemand is perfect. Fouten maak je om te leren. Als er eens iets fout gaat, jammer dan. Blijf er niet in hangen, maar vergeef jezelf. Verman je en ga gewoon verder. Wat gebeurt is, behoort tot het verleden. Zet je eroverheen.

4. Bescherm jezelf
Soms passen mensen gewoon niet (meer) bij elkaar. Als een vriendschap niet goed voelt of teveel energie kost, dan betekent het dat deze vriendschap schadelijk voor je is. Het geeft aan dat deze persoon in jouw leven blijkbaar niet het beste met je voor heeft. Omring jezelf met positieve, enthousiaste vrienden en familie die onvoorwaardelijk van je houden. Dump de personen die schadelijk voor je zijn. Jezelf goed kunnen beschermen, betekent ook dat je op zijn tijd het woord ‘nee’ moet gebruiken en je grenzen aan moet geven om genoeg energie voor iedereen over te houden, maar vooral genoeg energie voor jezelf.

5. Verwen jezelf
Verwen jezelf door goed voor jezelf te zorgen. Zorg dat je er goed uitziet, draag mooie kleding en stop alleen gezonde voeding in je mond. Je bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Lees interessante boeken om je horizon te verbreden. Zet jezelf altijd op de eerste plaats. Hoe meer je van jezelf kunt houden, hoe meer liefde je hebt te geven. Als je goed bent voor jezelf, zul je merken dat je omgeving dat ook als vanzelf gaat doen. Meer houden van jezelf geeft een positieve draai in je leven op het gebied van de liefde, vriendschap, carrière, spirituele ontwikkeling en nog zoveel meer.

DELEN

1 REACTIE

 1. Na een verschrikkelijke scheiding en treitereien van ex partner die de kinderen en mij opzij zetten en geheel niet meer naar zijn kinderen omkijkt wil ik zo graag samen met de kinderen nog een keer opnieuw beginnen om te proberen hun en mijn leven nog een klein zonnig randje te kunnen geven ik weet dat geld niet alles is maar mijn ex partner heeft ons met behoorlijke schulden achtergelaten
  En dit hangt heel zwaar boven mijn hoofd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here