5 Tips Om Je Geld Te Investeren In Meer Geluk In Plaats Van Materiële Zaken

0
2601

Het is een discussie die de gemoederen nog wel eens bezig houdt. Maakt geld nu wel of niet gelukkig? Uit vele onderzoeken is gebleken dat het antwoord op deze vraag in vele gevallen ‘nee’ zou moeten zijn, bijvoorbeeld als het een situatie betreft waarin voldoende geld aanwezig is, maakt méér geld niet gelukkig. Materiële zaken, zoals geld of spullen, maken ons echt niet gelukkiger, ja, misschien voor even. Daarna is het spannende van het ‘hebben’ er af en ga je weer op zoek naar iets nieuws. Rijke mensen zijn niet gelukkiger dan mensen die voldoende inkomen hebben om rond te komen. Geluk heeft vooral te maken met hoe jou kijk op de wereld is.

Wat is geluk?
Geluk is niet tastbaar, je kunt het niet vastpakken. Het is een gevoel, en iedereen ervaart het anders. Het is een kijk die je op de dingen hebt, en het mooie daarvan is dat je het dus kunt beïnvloeden. Niet helemaal, maar toch wel voor een groot deel is geluk te sturen. Mensen zien vaak het geluk bij een ander. Alsof die succesvolle baan is komen aanwaaien of dat gespierde lijf genetisch bepaald is. Als je verder kijkt, zie je dat het mogelijk is dit geluk zelf te creëren. Voor die baan is flink geploeterd aan een gedegen opleiding, voor dat lijf zijn uren in de sportschool gespendeerd. Dat jij het geluk nog niet hebt gevonden, kan komen omdat je er nog niet aan hebt gewerkt.

Geld en geluk
Geld is iets waar we tegenwoordig niet zonder kunnen, we hebben het nodig om te voorzien in ons levensonderhoud. Zonder geld kun je nu eenmaal niets. Geld kan dus een bepalende factor zijn in hoeverre jij je gelukkig voelt. Helaas heb je er niet veel invloed op hoeveel geld je kunt verdienen. Dit hangt ook van andere factoren af. Als je in een derde wereld land bent geboren, verdien je minder dan hier, in Europa. Er zijn ook stammen die helemaal zonder geld leven. Zijn zij ongelukkiger? Daar waar geld is, zijn wij materialistisch ingesteld. Maar geld maakt niet gelukkig omdat we er een huis of auto van kunnen kopen. Geld lijkt gelukkig te maken als je ermee kunt kopen wat je wilt. Het is echter het gevoel dat je krijgt omdat je het kunt kopen. Heb je het gevoel bevredigd (je hebt het gekocht) dan kondigt zich weer een nieuwe wens aan. Geld op zich maakt dus niet gelukkig, maar je kunt met geld wel iets kopen wat je gelukkiger maakt.

Vrijheid blijheid
Terug naar de stammen zonder geld. Wat zouden zij kopen, als zij geld zouden hebben? Het grappige is dat zij het helemaal niet nodig hebben, ze leven vrij van geld. Ze hoeven niets, ze moeten niets. Ze hebben geen verplichtingen, er is geen baas die ze rond commandeert. Ze hebben alle tijd voor zichzelf en hun dierbaren. Vrijheid is dus een vorm van geluk. Je kunt met geld vrijheid kopen. Het is dus niet geld wat je gelukkig maakt, maar het is de tijd en vrijheid die je met het geld kunt kopen. Wat zou jij doen als jij een miljoen zou winnen? Je zou een mooie sportauto kunnen kopen, maar je zou ook kunnen stoppen met werken en genieten van alle vrije tijd. Die keuze is aan jou. Zo zie je maar weer dat geluk een gevoel is, dat iedereen anders ervaart. We geven je hier een aantal tips waar je geld aan zou kunnen besteden waarmee je wat geluk binnenhaalt.

Tip 1: Investeer in ervaringen
Ervaringen maken mensen gelukkiger dan spullen. Een dagje met het gezin naar een dierentuin, een vakantie met je lief, een avondje stappen met vrienden, ze geven je herinneringen die er altijd zullen zijn. Natuurlijk heb je lang plezier van die leuke jas, maar op een dag is hij uit de mode. Dan doe je hem weg en dat was het dan. Een ervaring met mensen waar je om geeft, ervaar je echter veel intenser, het geeft je het gevoel dat je ‘leeft’.

Tip 2: Bespaar tijd met handige apparaten
Handige apparaten nemen je veel werk uit handen. Een vaatwasser doet al het werk voor je, waardoor jij meer tijd hebt voor andere, leukere dingen. Hetzelfde geldt voor een wasmachine, grasmaaier en dergelijke. Investeren in dit soort handige apparaten, geeft jou dagelijks wat extra vrijheid. Deze luxe apparaten wennen snel, maar het is toch ook fijn dat veel huishoudelijke klussen je op deze manier snel uit handen worden genomen.

Tip 3: Koop cadeautjes voor jezelf en anderen
Verras af en toe eens jezelf of iemand anders met een (klein) cadeautje. Je zult zien dat je hier heel blij van wordt. Het kunnen delen van jouw geluk en rijkdom brengt niet alleen de ander plezier en geluk, het is uit onderzoek gebleken dat geven en delen ook de gever gelukkig maakt. Let wel op dat je geen misbruik van je laat maken en realiseer je ook dat je met cadeautjes uiteraard geen vrienden kunt kopen. Geef vanuit je hart en je zult merken dat anderen ook meer zullen delen met jou.

Tip 4: Zelfvertrouwen is te koop
Als je er goed uit ziet, doet dit wonderen voor je zelfvertrouwen. Je zelfverzekerd voelen, is een belangrijk onderdeel van je gelukkig voelen. Bepaal je imago en investeer alleen in kleding die past bij deze uitstraling die jij voor ogen hebt. Je kunt je ook laten adviseren door een styliste of schoonheidsspecialiste.

Tip 5: Investeer in een goede gezondheid
Je kunt je geld op verschillende manieren gebruiken voor een goede gezondheid. Koop bijvoorbeeld alleen maar gezonde voeding, ga regelmatig naar de sauna en/of de sportschool. Besteed je geld aan een goed bed met een beter matras. Zo zijn er verschillende manieren je geld te steken in verschillende zaken die ten goede komen aan je gezondheid.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here