5 Tekenen Dat Hij Niet Zal Vreemdgaan

0
3961

Vrouwen gaan vooral vreemd als ze zich minder gelukkig in de relatie voelen en mannen doen het grotendeels als ze zich seksueel tekort gedaan voelen, aldus de Amerikaanse psycholoog Tina B. Tessina, die er een boek over schreef (Sex and Kids: stop fighting about the three things that can ruin jour marriage). De Universiteit in Indiana deed er onderzoek naar en kwam tot eenzelfde conclusie: vrouwen plegen voornamelijk overspel als zij zich emotioneel tekort gedaan voelen en mannen vooral uit frustratie op seksueel gebied. Is de partner eenmaal vreemdgegaan, dan wordt deze door de bedrogen partner op meerdere gebieden ook niet meer vertrouwd, bijvoorbeeld op het gebied van de financiën of de zorg voor de kinderen. Is het overspel eenmaal ontdekt, dan blijkt dat deze partners vaak op meer leugens wordt betrapt, aldus seks- en relatietherapeut Ian Kerner. Daarom stranden dan ook de meeste huwelijken als een van de partners de ander ontrouw is geweest. In dit artikel focussen we ons op signalen dat de man niet zal vreemdgaan, maar alle informatie kun je grotendeels ook toepassen voor de vrouw. Vrouwen gaan namelijk net zo vaak vreemd als mannen.

Nederlands onderzoek

In Nederland werd door psycholoog Henk Noort onderzoek gedaan naar vreemdgaan in Nederland. Hij onderzocht 1700 hetero seksuele mannen en vrouwen tussen de 20 en 45 jaar. Zijn conclusie: 1 op de 4 personen (jawel, 25 procent) gaat vreemd. Durex heeft eenzelfde onderzoek gedaan en gaf aan dat 31 procent van de Nederlanders vreemdgaat. Zij hebben het ook wereldwijd onderzocht en hiervan is 22 procent ontrouw. De kans dat je tijdens een vaste relatie te maken krijgt met overspel ligt tussen de 40 en 76 procent. 30 procent ziet in overspel aanleiding de relatie te beëindigen.

5 tekenen dat hij niet zal vreemdgaan:

  1. Hij is eerlijk in alles wat hij doet

Als jouw man daad bij woord voegt aan alles wat hij belooft, dan kun je hem beschouwen als een betrouwbare partner. Integriteit is een karaktereigenschap van iemand die eerlijk en oprecht is, in wat hij doet en wat hij zegt. Hij heeft geen verborgen agenda en zal met deze eigenschap zeer onwaarschijnlijk heimelijk ervandoor gaan met een andere vrouw.

  1. Hij houdt je op de hoogte van alles om hem heen en wat in hem omgaat

Als jouw partner je voortdurend op de hoogte houdt van waar hij buiten de relatie mee bezig is en wat er om hem heen gebeurt, kun je er zeker van zijn dat de kans wel heel erg klein is dat hij er een andere vrouw op nahoudt. Dit is een man die jou graag bij alles betrekt en niet alleen omdat jij daar recht op hebt, maar ook omdat hij daar trots op is.

  1. Het is een bezige bij

Als jouw man het er maar druk mee heeft en zijn baan, familie aangelegenheden, sport, school, studie en overige activiteiten slokken hem aantoonbaar helemaal op, dan heeft de beste man helemaal geen tijd (en waarschijnlijk geen puf) om een andere vrouw te plezieren.

  1. Hij heeft alle contact met ex-partners verbroken

Volgens Amerikaans onderzoek, uigevoerd door eHarmony, komt 21 procent van de mannen en 32 procent van de vrouwen in de verleiding om vreemd te gaan met een ex-partner. Social media maakt het dan ook wel heel erg eenvoudig contact te houden met ex-geliefden. Als jouw man geen behoefte heeft aan contact met zijn ex, dan hoef je jezelf hier ook niet druk om te maken.

  1. Hij is onbaatzuchtig

Als jouw partner een groot hart heeft en attent, behulpzaam, eerlijk en rechtschapen is en altijd voor je klaarstaat, is het niet waarschijnlijk dat hij zal vreemdgaan, omdat hij het niet over zijn hart zou kunnen verkrijgen je te bedriegen en daarmee diep te kwetsen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here