5 Signalen Dat Een Gebroken Relatie Alsnog Te Redden Is

0
4277

Wil je uitzoeken of jouw verbroken relatie de moeite waard is om te redden? Is er sprake van onherstelbare schade of zijn er toch nog signalen die er op kunnen wijzen dat de relatie nieuw leven kan worden ingeblazen?

Bevindt jouw relatie zich in een crisis? Kent jullie romance pieken en dalen en nu lijken jullie maar niet uit dat gat te komen? Weet dat een crisis in een relatie niet altijd het einde ervan hoeft te betekenen. Je hebt niet voor niets tijd en energie in elkaar gestopt. Keer je partner daarom niet te snel de rug toe, maar geef het een kans om te onderzoeken of deze relatie de moeite waard is om te redden.

5 signalen dat er hoop is op herstel:

  1. Het vertrouwen is ongedeerd

Je kunt geen intimiteit delen met iemand die je niet (meer) kunt vertrouwen. Je moet elkaar alles kunnen zeggen, en hierbij gaat het niet om kritiek uiten of zeuren, maar om je gevoelens te mogen uiten zodat jullie beiden naar elkaar kunnen uitspreken wat je nodig hebt in de relatie. Als de seks een sleur is geworden, betekent dat niet het einde van een relatie. Je kunt dat rustig weer opbouwen door elkaar weer meer aandacht te geven en elkaar weer te verleiden. Dit kan weer de aanzet geven tot een frequenter of beter seksleven met elkaar.

  1. Jullie hebben heel wat moeilijkheden overleefd en het respect voor elkaar gehouden

Als je voor hete vuren met elkaar hebt gestaan, kan dat een relatie sterker maken. Jullie liefde voor elkaar kan genoeg zijn om de relatie te helen. Je hebt diverse moeilijkheden weten te overleven en elke partner gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Met elke uitdaging die jullie hebben weten te trotseren, werd de band tussen jullie beiden sterker gemaakt. Kijk je nog met respect naar de ander, dan is deze relatie zeker de moeite waard om te helen.

  1. De liefde kan de relatie nog redden

Liefde is een machtig iets, helaas verwaarlozen wij vaak haar kracht. Geef je partner eens vaker een knuffel en kus hem/haar en laat duidelijk zien hoeveel je van hem/haar houdt. Lichamelijk contact zorgt voor de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine en deze draagt bij aan een betere binding met de ander. De rol van oxytocine is wetenschappelijk onderzocht en het blijkt een helende werking te hebben, zowel op lichamelijk als op emotioneel vlak. Overlaad je partner met liefde, als deze beantwoord wordt, dan is er hoop op herstel.

  1. Besef jouw rol in de verbroken relatie (en geef dit ook toe)

Misschien heb jij wel helemaal niets fout gedaan, maar heb je niet open gestaan om de liefde van de ander te omarmen of heb je de liefde van de ander als vanzelfsprekend behandeld. Kijk naar jouw aandeel in het stukgaan van de relatie. Ben je nog steeds verliefd? Onderzoek waar jij het fout hebt gedaan en geef het aan de ander toe. Als er een probleem is in een relatie, hebben beide partners daar meestal een aandeel in. Onderken jouw aandeel en praat met je partner. Zeg dat het je spijt, vraag om vergeving en vertel vooral dat je van je partner houdt.

  1. Zie jezelf zonder de ander

Als je jezelf voorstelt hoe het zou zijn zonder de ander te zijn, maakt dat idee je dan blij of verdrietig? Als het je blij maakt, zul je glimlachen bij het idee. Zo niet, dan is dat een teken dat je relatie het waard is om te redden.

Als de relatie niet gered kan worden

Een verbroken relatie kan je depressief en ongelukkig maken. Soms is de relatie niet meer te redden, en ligt dat niet aan jou. Het leven kan op zijn kop staan voor de partner die ongewenst alleen komt te staan. Praat met je dierbaren over je verlies. Maakt het je zeer ongelukkig, zoek dan op tijd deskundige hulp. Een depressie kan nare gevolgen hebben, zowel fysiek als psychisch. De verwerking van het be├źindigen van een relatie gaat beter als het afscheid goed is afgerond. Als je ex-partner niet met je wil praten, dan kan een deskundige daar een oplossing voor bieden. Deskundige begeleiding kan je helpen de draad van je eigen leven weer goed op te pakken.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here