5 Redenen Waarom Je Iedere Nacht Naakt Moet Slapen

0
24414

Een Amerikaans onderzoek wees uit dat slechts acht procent van alle inwoners zonder kleren slaapt. Na het lezen van de onderstaande 5 punten, zou dat aantal echter wel eens kunnen gaan stijgen. Naakt slapen is namelijk bijzonder goed voor je!

1. Betere nachtrust
Hoewel een zachte, dikke pyjama erg fijn en comfortabel lijkt, is het juist goed mogelijk dat je er mínder snel door in slaap valt. De lichaamstemperatuur stijgt namelijk, en daardoor val je moeilijker in slaap. Het lichaam heeft namelijk een koele omgeving nodig om in een diepe slaap te komen.

2. Laat je lichaam ademen
We dragen (bijna) allemaal de hele dag kleren, waardoor het voor onze lichamen nauwelijks mogelijk is om even ‘uit te waaien’. Dat zorgt voor een verhoogde kans op het oplopen van infecties. Bovendien is niets fijner dan de koele lucht even tot je lichaam toelaten, toch?

3. Minder stress
Naakt slapen zorgt voor een vermindering van stress, vooral als je naast een partner ligt. Naakt knuffelen bijvoorbeeld zorgt immers voor een daling van je bloeddruk, en het helpt je relaxed te raken. En niet te vergeten, naakt naast een partner kunnen liggen maakt gelukkig, en gelukkig zijn maakt gezond!

4. Voel je closer met je partner
Een onderzoek uit 2014 in Groot-Brittannië wees uit dat 57% procent van de koppels die naakt slapen echt gelukkig zijn. Bij stellen die met pyjama’s of andere kleding aan slapen lag dat percentage een stuk lager: zo’n 48%. Naakt slapen blijkt je simpelweg meer te verbinden met je partner.

5. Gewicht verliezen
Na een slechte nachtrust zijn mensen sneller in de verleiding om ongezond te eten. Enkele punten hierboven beschreven al dat naakt slapen voor een betere nachtrust zorgt. Dus, indirect eten mensen die naakt slapen minder vaak ongezond. Bovendien zorgt een goede nachtrust voor meer energie, dat gestoken kan worden in bijvoorbeeld sporten. Op die manier kan naakt slapen zelfs bijdragen aan gewicht verliezen!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here