5 Natuurlijke Middelen Die Je Een Energieboost Geven

0
2448

Een drukke dag achter de rug en nog heel wat op je ‘to do-list’ staan? Heb je nog meer dan een halve werkdag in het vooruitzicht en krijg je nu al een dip? Of zit een volle werkweek erop en heb je nog stevige plannen op vrijdagavond? Dan kan een opkikker in de vorm van een kop koffie, energiedrink of suikerrijke snack veel goed doen. Maar dit zijn vaak oplossingen die enkel op korte termijn hun effect hebben en op langere termijn zelfs meer kwaad dan goed doen aan het lichaam. Goedleven.be geeft je daarom vijf natuurlijke alternatieven voor een gezonde energieboost.

1. Amandelen
Deze noten zijn een directe bron van energie en hun effect laat helemaal niet lang op zich wachten. Bovendien bezorgen amandelen je amper een gewichtstoename, terwijl het een ideale hongerstiller is. Komt daar nog eens bij dat amandelen gemakkelijk in je broodtrommel passen en dus een ideaal alternatief vormen voor die calorierijke snoepreep.

2. Appel
Misschien wel het ideale tussendoortje. Handig om mee te pakken, een instant-energieboost en bovendien ook nog eens lekker. Vervang je kop koffie in de ochtend door een appel en je zal voor een langere periode energie voelen. Geen fan van een Granny Smith of Jonagold? Dan vormt een banaan een erg mooi alternatief.

3. Hummus
Deze had je wellicht niet verwacht in dit rijtje, maar hummus vormt wel degelijk een grote energiebron. Uiteraard mag je hier niet in overdrijven, ook in hummus zitten bepaalde calorieën, maar ook heel wat proteïnen en vitamines. Daarenboven kan je deze dips zelf maken naar eigen smaak en is het ook nog eens een originele snack.

4. Water
Laat er geen twijfel over bestaan, water geeft je wel degelijk energie. Let wel op dat je per dag voldoende water binnenkrijgt. Zo kan je lichaam optimaal functioneren en krijg je vanzelf meer energie. Wanneer je toch kiest voor een kop koffie als energieboost, zie dan dat dit compenseert met voldoende water. Dranken met cafeïne werken immers dehydraterend.

5. Popcorn
Ja u leest het goed. Deze typische bioscoop-snack zit boordevol vezels en die zorgen voor een instant-opkikker bij een energiedipje. Let wel hoe meer additieven (zout, suiker, boter, …), hoe ongezonder en daarmee verliest deze snack ook flink wat van zijn oorspronkelijke waarde.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here