5 Dingen Die Uiterst Succesvolle Mensen Elke Dag Doen

0
2277

 

De Amerikaanse onderzoeker Kevin Kruse interviewde recentelijk meer dan 200 ultra-succesvolle personen, waaronder 7 miljonairs, 13 olympiërs en een groot aantal geslaagde zakenlui. Uit zijn onderzoek kon hij verschillende gewoontes ontdekken die bij heel wat van de ondervraagden terugkwamen. Hieronder alvast vijf van zijn opvallendste bevindingen.

1. Focus op minuten en niet op uren
De meeste personen delen hun tijd in op basis van uren en halfuren. Maar heel wat van deze ultra-succesvolle personen weten dat tijd veel geld waard is en proberen dan ook om elke minuut zo goed mogelijk in te vullen. Op deze manier krijgen ze hun agenda optimaal gevuld en gaat er zeer weinig tijd verloren.

2. Geen ‘To Do’-lijstje
Wanneer je voor een hele reeks aan uiteenlopende taken staat, kan een ‘To Do’-lijstje best wel handig zijn. De ultra-succesvolle personen pakken dit echter anders aan en zetten deze taken meteen in hun agenda. Zo kan je er ook rechtstreeks een tijdspanne op plakken en riskeer je minder kans op afleiding.

3. Op tijd weer thuis
Uiteraard staat werk centraal, maar deze ultra-succesvolle personen weten ook de andere zaken in het leven naar waarde te schatten. Op tijd thuis om samen met je familie te dineren en even de zaken op een rijtje zetten, kan een positieve invloed hebben op je professionele leven.

4. Gebruik een notaboekje
Multimiljonair Richard Branson liet zich al meermaals ontvallen dat hij zonder een notaboekje nergens zou staan. Door een bepaald idee snel ergens neer te pennen, kan je later namelijk tijd besteden aan het concreet uitwerken hiervan. Bovendien moet je dit idee zelf dan niet meer onthouden, waardoor je geheugen wat meer gespaard wordt.

5. Zeg ‘neen’ tegen bijna alles
Het was miljardair Walter Buffet die aangaf dat ultra-succesvolle personen ‘neen’ zeggen tegen bijna alles. Een dag telt namelijk 1440 minuten, dus deze mag je niet zo gemakkelijk weggeven. De bekende ondernemer James Altucher illustreert: “Wanneer iets geen ‘zeker weten’ is, dan is het een ‘neen’.”

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here