5 Dingen Die Je Altijd Geheim Moet Houden

0
6937

Normaal gesproken is het altijd goed om open kaart te spelen, en geen geheimen te houden. Maar sommige dingen kan je beter voor je houden. Hieronder vijf voorbeelden.

1. Je diepste gedachten
Je mag natuurlijk altijd een mening hebben, maar soms is het beter om die voor je te houden. Het is ook niet altijd nodig om een ander over te halen. Dit kan gaan over onderwerpen als spiritualiteit en leven en dood. Een mening hierover uiten kan soms tot zó veel (negatieve) reacties leiden, dat het soms beter is om je stil te houden.

2. Je liefdadigheid
Als je veel vrijwilligerswerk doet, ontwikkel je jezelf daarmee enorm. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, maar natuurlijk ook voor die van de maatschappij. Dit effect zal verkleinen wanneer je te veel gaat pronken met je liefdadigheid. Wanneer je dit doet, gaan mensen denken dat de aandacht je voornaamste reden is voor vrijwilligerswerk.. Soms is het dus beter om niet aan de grote klok te hangen hoe goed jij wel niet bezig bent.

3. Je doelstellingen
Iedereen heeft doelen in het leven, maar deze worden lang niet altijd behaald. Het is dan ook goed om je eerst de vraag te stellen of een doel wel haalbaar is, alvorens je deze aan iedereen gaat vertellen. De druk om het doel te behalen neemt dan toe, en daarmee ook stress. En als je het doel uiteindelijk niet haalt, zullen sommigen je als een weinig ambitieuze lozer kunnen gaan zien..

4. Je levensstijl
Sommige dingen hoeven anderen simpelweg gewoon niet te weten. Het gaat ze niets aan. Denk hierbij aan je voorkeuren in bed, slechte gewoontes et cetera. Het is gewoon niet nodig om álles aan anderen te vertellen.

5. De vuile was van de familie
Het is erg respectloos en onbeschoft om familieconflicten naar buiten te brengen. Deze horen binnen de familiekring te blijven, en afgehandeld te worden. De incidenten te ‘lekken’ naar vrienden of andere kennissen, zou de situatie alleen maar kunnen verergeren. Niet doen, dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here