4 Tips Hoe Je Een Full Time-Job Toch Kan Combineren Met Sporten, Gezond Eten En Plezier

0
2679

Een drukke full time-job, laat staan in combinatie met een gezinsleven, houdt je handen doorgaans meer dan vol. Er blijft dan ook weinig tijd over om te genieten van de geneugtes in het leven, maar het is wel degelijk mogelijk. De bekende lifestyle-blogster Nikki Sharp gaf alvast vier belangrijke tips hoe je een in combinatie met full time-job toch nog tijd kunt vrijmaken om plezier te maken, te sporten en gezond te eten.

# Maak gebruik van de avond ervoor

Aan elk goed plan gaat een goede voorbereiding vooraf en dat is in het dagelijkse leven niet anders. Maak dan ook van de avond ervoor gebruik om je dag zo goed mogelijk voor te bereiden. Concreet zet je al je spullen klaar, bereid je eventueel al een lunch vooren bedenk je wat je gaat nemen als ontbijt.  Schrijf ook alles op wat de volgende dag moet gebeuren in een klein overzicht. Op deze manier verloopt alles veel vlotter en is de kans dat je iets over het hoofd ziet miniem, wat je een pak tijd bespaard.

# Houd je aan een scherpe ochtendroutine

Probeer ongeacht je plannen die dag, telkens op hetzelfde tijdstip op te staan en ontwikkel een bepaalde ochtendroutine. Een goed ontbijt moet daarin een prominente rol spelen. Probeer in die routine ook tijd vrij te maken om te sporten of wat yoga-oefeningen te doen. Al is het maar een tiental minuutjes. Van een goed begin van de dag pluk je al snel de vruchten.

# Eet een voedzame lunch

Maakt niet uit waar je bent of hoe druk je schema is, maak altijd tijd voor een voedzame lunch. Probeer daarbij zoveel mogelijk groeten en fruit binnen te krijgen. Een goede tip hiervoor is om je te focussen op het aantal kleuren in je lunch, hoe meer kleuren hoe beter. Een salade is daarbij ideaal. Dat vult goed, maar is niet te zwaar waardoor je er in de namiddag voldoende energie uithaalt zonder je echt vol te voelen. En hoe meer energie, hoe sneller al je taken afgewerkt worden en hoe meer tijd voor andere zaken.

# Rust voldoende

De sleutel volgens Sharp is om voldoende rust te nemen. Je moet dan ook niet elke dag gaan fitnessen of andere work out-oefeningen doen, maar vooral zorgen dat je lichaam voldoende uitgerust om er tegenaan te gaan op de momenten wanneer nodig. Wat echter niet wil zeggen dat je niet voldoende moet trainen. Ook daarvoor geeft Sharp nog een tip: zorg voor een mooie fitness-outfit. Dit zal je motiveren om vaker naar de gym te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here