3 Snelle Tips Voor Meer Succes Door Positief Denken

0
3121

Positief denken is eigenlijk heel eenvoudig. Richt hierbij je aandacht op wat je wilt. Waardeer wat je hebt. Als je het glas halfvol ziet, ben je op de goede weg. Wie zijn denken kan omzetten in de positieve kant, zal zich steeds positiever gaan voelen. Wie positief in het leven staat, trekt als een magneet positieve dingen aan. Zo simpel helpt positief denken voor meer succes in het leven.

Tip 1: Focus je op de positieve kant van het leven

De meeste mensen zijn zich niet bewust van wat ze allemaal al bereikt hebben, zij zien alleen wat er nog ontbreekt. Kijk dus liever naar wat je wel hebt en kunt in plaats van wat je niet hebt of de dingen die niet goed gaan. Sommigen draven zelfs door en kunnen alleen maar opsommen wat er in hun leven niet klopt. Dit wordt een probleem, want hiermee wordt een negatieve spiraal in gang gezet. Als je het weet om te draaien en het bekende halflege glas weer halfvol ziet staan, dan gaan er leuke dingen gebeuren. Positiviteit trekt positieve dingen aan. Probeer dus overal het goede in te zien. Het is een kwestie van oefenen, maar op den duur zul je zien dat het steeds beter lukt. Als je de zaken alleen nog maar aan de zonnige kant ziet, zul je steeds minder tijd aan de negatieve dingen (willen) spenderen.

Tip 2: Wees dankbaar voor alles wat je hebt

Positief denken is aandacht schenken aan alles wat goed is of gaat in je leven. Richt al je aandacht op alles waar je tevreden over bent, trots op bent en wat je waardeert. Dit kunnen prestaties zijn, de manier waarop je gezond bezig bent, je interesses, je talenten, ervaringen, en ja, ook materiële bezittingen (je favoriete spullen). Ontbreekt hier iets wat je toch wel mist? Focus je dan toch op alles waar je blij mee bent. Het is menselijk je bezig te houden met wat je mist, en vaak gaat daar dan alle aandacht naartoe. Dat leidt echter tot het vergeten van alles wat je wel hebt (bereikt) en het kost negatieve energie om alleen maar te denken aan de dingen die je begeert maar niet hebt. Zonde van je tijd en energie. Gebruik die energie om aan de positieve dingen in je leven te denken. Een positieve kijk op het leven breidt zich als een olievlek uit. Maak een lijst met alles wat je blij maakt, het kan van alles zijn, van een herinnering tot iets wat je hebt aangeschaft en zelfs je favoriete muziek hoort erbij. Heb je een moment dat je negatieve gedachten de overhand krijgen, pak dan je positieve lijst erbij. Bij het doornemen van al die mooie dingen, zul je zien dat je stemming al snel weer beter wordt.

Tip 3: Stoppen met negatieve gedachten

Het is echt niet onmogelijk om te stoppen met negatieve gedachten. Als je problemen voorziet dan gebruik je meestal direct je hoofd (hersenen) om ze op te lossen. Maar in ons hoofd creëren we ook vaak problemen die er (nog) helemaal niet zijn. Je maakt je zorgen en voor je het weet, heb je uren al aan deze fictieve zorgen besteed. Zorg dat je van dat gepieker af komt. Dat doe je door in beweging te komen. Ga iets ondernemen en beweeg. Door beweging krijg je weer contact met je lichaam en dat zorgt ervoor dat jij je automatisch een stuk beter voelt. Je denken geef je op deze manier toch een positieve boost. Als je jezelf namelijk positiever voelt, dan ben je in staat op een positieve manier in actie te komen. En acties leiden vervolgens weer tot resultaat. Op deze manier leidt positief denken dus steeds weer tot meer succes.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here