3 Simpele Regels Voor Een Lang En Gezond Leven

0
2512

Dr. Sara Gottfried verdiept zich veel in het leiden van een gezond leven. De drie misschien wel aller belangrijkste regels leerde ze echter al als kind, van haar oma. Nu verklapt ze ze.

Sara grijpt terug op een moment dat haar oma bij een bezoekje niet aankwam met een barbie en lekker snoepgoed, maar met tarwe bessen, levertranen, carob chips, tarwekiemen, en Meyer citroenen. Eerst vond Sara het maar gek, maar daarna bedacht ze zich dat dit wel hét geheim moet zijn achter het feit dat oma 70 jaar is, maar er toch zeker 25 jaar jonger uitziet dan dat!

Een mooie huid, bijzonder fit (oma deed zelfs nog aan yoga).. Ze begon Sara al snel enorm te inspireren. Ze begon te beseffen dat gezondheid niet verpakt zit in een doosje vitaminepillen. Dat niet alleen maar sporten je echt fit kan houden. Daar was meer voor nodig. Sara vat ze nu samen in drie simpele tips!

Tip 1: Start iedere ochtend met een glas warm water met limoen.

Het drinken van warm limoen-water in de ochtend kan het drinken van koffie en alcohol, of het eten van te veel dierlijke producten bijvoorbeeld, compenseren.

Tip 2: Ik hou van een wijntje, maar een wijntje niet van mij.

Velen geloven dat een wijntje aan het einde van een zware dag, zorgt voor wat ontspanning. In feite is dat echter niet zo. Alcohol gooit je hormonen namelijk over de kop en zorgt er voor dat je minder diep slaapt.

Tip 3: Neem iedere dag één eetlepel levertraan.

Levertraan wordt gezien als de motor van je brein. En terecht! Het zit vol met omega-3’s zoals EPA en DHA, en levert bovendien veel aan de vitamines D, A, E, en K. De omega-3’s zijn onder meer goed tegen het verouderen. Kijk maar naar oma, die op haar 96e nog op de bruiloft van kleindochter Dr. Sara Gottfried stond te swingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here