Met Deze 3 Methodes Maak Je De Energie In Je Huis Weer Zuiver En Positief

0
4846

Als je plotseling of al een langere tijd een aantal onprettige veranderingen in je huis opmerkt, dan kan het zijn dat je huis in beslag is genomen door negatieve energie. Er vindt een bepaalde wisselwerking tussen de bewoners en het huis plaats. Een huis neemt de energie op van de mensen die er wonen. Als het de bewoners goed gaat, heerst er een positieve energie. Er kunnen echter negatieve omstandigheden zijn, waardoor het huis zich met een negatieve lading vult. Er kan dan een ongemakkelijke sfeer ontstaan en je voelt je opeens niet zo prettig of comfortabel meer in je eigen huis. Dan is het goed om de energie in het huis te reinigen. Je kunt dat ook doen als je wel wat extra energie kan gebruiken. Je kunt de energie in je huis weer zuiver en positief krijgen op verschillende (Feng Shui) manieren.

Methode 1: Je huis reinigen op de gebruikelijke, traditionele manier

 • Schoonmaken

Het is een hele gewone manier om je huis te reinigen, maar o zo doeltreffend. Vuil en viezigheid trekken negatieve energie aan. Een schoon en geordend huis zorgt voor een aangename sfeer.

 • Rommel weggooien

Gooi oude rommel weg. Spullen die ergens staan te verstoffen, trekken allerlei energie├źn aan, die liever niet om je heen wilt hebben. Hoe meer je weggooit, hoe overzichtelijker, leger en rustiger je huis wordt.

 • Ventileren

Een goede ventilatie is belangrijk. Zet ramen en deuren minimaal drie keer per week open en laat het lekker doortochten. Het verjaagt muffe geurtjes en vult de ruimte met frisse, schone lucht en neemt oude energie mee naar buiten.

 • Zonlicht

Open de gordijnen en laat het zonlicht binnen. Nog beter is het hierbij de ramen te openen om zoveel mogelijk te profiteren van de zonnestralen die zo letterlijk je huis binnen komen.

Methode 2: Je huis reinigen op Feng Shui wijze

 • Wierook

Gebruik wierook om de negatieve sfeer te verjagen en positieve energie aan te trekken. Heb je oude of antieke meubels in huis? Ze kunnen negatieve energie met zich mee dragen van waar ze vandaan zijn gekomen. Hier helpt wierook om je huis ritueel te zuiveren. Gebruik lavendel in de woonkamer om harmonie in de ruimte te verkrijgen, kaneel brengt passie (terug) in de slaapkamer, vanille verhoogt de intelligentie in de studeerkamer, jasmijn bevordert en versterkt vriendschappen.

 • Huisplanten

Huisplanten verbeteren de luchtkwaliteit, verminderen achtergrond lawaai. Ze verminderen stress en dragen bij aan een gevoel van welzijn. Cactussen weren slechte energie van buiten af als je ze aan de buitenkant dicht bij de ramen plaatst.

 • Fruit

Vers fruit helpt bij het verwijderen van negatieve energie. Zet een schaal vers fruit in de woonkamer en de keuken neer.

 • Kaarsjes

Brandt kaarsjes (wel op een veilige manier natuurlijk). Vuur is een zeer krachtig middel om negatieve energie uit het huis te verwijderen.

 • Ontspannende muziek

Zet een zacht, ontspannend muziekje op. Het helpt je te ontspannen en dit komt ook weer ten goede aan de energie in je huis.

Methode 3: Je huis energetisch reinigen

 • Als je de ramen en deuren open hebt staan om de boel door te luchten, kun je de wind vragen om de vuile energie mee naar buiten te nemen.
 • Maak gebruik van edelstenen om je huis te zuiveren.
 • Een windgong of een klankschaal zuiveren de energie in een ruimte met klanken.
 • Zet in de hoek van een kamer een half kopje water met een half kopje zeezout of Himalaya zout. Het zout trekt het water aan en houdt de negatieve energie vast. Het water verdampt en het zout gooi je na gebruik weg (buiten in de vuilcontainer ).
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here