Deze 2 Voedingsstoffen Zijn Cruciaal Voor Een Mooie Huid

0
2365

Het blijft een veelvoorkomend probleem bij mensen; een lelijke huid. Maar wat doe je hier dan tegen? Er zijn twee voedingsstoffen die daadwerkelijk voor een mooie huid kunnen zorgen.

Een egale huid laat je er gezond en jonger uitzien. Typische aanbevelingen in jouw zoektocht naar die mooie huid zijn collageen poeders en bottenbouillon van dierlijke bronnen. Bottenbouillon maak je door het laten sudderen van dierlijke botten en bindweefsel. Het kan echter veel goedkoper, en zonder dierlijke bronnen.

Het werkt eigenlijk erg simpel: zorg ervoor dat je genoeg Vitamine C binnen krijgt. Hierin zit immers veel collageen, wat zorgt voor een gezond hart en een stralende huid. Wikipedia omschrijft collageen als volgt: ‘Een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren.’

De beste plantaardige bron hiervoor zijn peulvruchten, zoals erwten. Ook sojaproducten als tofu, tempeh en sojameel zijn goede opties. Ook citrusvruchten kunnen wonderen verrichten voor je huid. Bij voorkeur sinaasappels, grapefruits, limoenen en citroenen.

Een andere goed werkende manier is het toevoegen van dagelijks 2 tot 3 gram gebufferde Vitamine C (ascorbinezuur) in een poedervorm bij je ochtend-smoothie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here