Deze 2 Ingrediënten Thee Helpt Je Urenlang DIEP Te Slapen

0
3311

Slaapproblemen hebben een grote invloed op de kwaliteit van het leven. Als je slecht hebt geslapen betekent dat vaak dat je de volgende dat moe en futloos bent. Je kunt minder goed presteren op school of op het werk. Slecht slapen maakt je vatbaar voor ziekte. Kortom, je hebt alle reden om ervoor te zorgen dat je vanavond een goede nachtrust geniet, zonder naar de middelen in de medicijnkast te grijpen. Kijk liever eens in de fruitschaal en de keukenkast, want met de volgende twee ingrediënten maak je een lekkere thee waar je heerlijk van in slaap zult vallen.

Wij geven je hier het recept voor banaan met kaneel thee!

Onze banaan met kaneel thee is niet alleen bevorderlijk voor een gezonde nachtrust, het geeft tevens je gezondheid een lekkere en weldadige boost.

De redenen waarom de banaan met kaneel thee echt werkt:

De banaan is rijk aan kalium en magnesium, dit zijn mineralen die een gunstige werking hebben op het bevorderen van de slaap. Ze werken namelijk uitstekend samen om de spieren helemaal tot rust te brengen en als deze eenmaal ontspannen zijn, is het veel makkelijker om de slaap te vatten. Niet alleen de spieren, maar ook de hersenen ervaren de ontspannende werking van deze twee mineralen. Op deze manier wordt de stress in je hoofd uitgeschakeld en je valt probleemloos in slaap.

Kaneel is een geweldig ingrediënt, omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Een gunstige bloedsuikerspiegel draagt bij aan de juiste balans in de hormoonhuishouding. Mensen met een te lage bloedsuikerspiegel ervaren vaak klachten van vermoeidheid overdag, terwijl ze in de nacht nog steeds kampen met slaapproblemen. Voor deze mensen kan het drinken van onze banaan met kaneel thee het grote verschil maken.

Magnesium is de kampioen onder de mineralen in het ontspannen van de spieren, maar het werkt ook zeer effectief in het verminderen van spierpijn, kramp en pijn in het algemeen. Sommigen hebben een tekort aan magnesium in het lichaam, daarom is het belangrijk dit tekort dagelijks aan te vullen. Wie voldoende magnesium tot zich neemt, ervaart minder stress en kan zich in het algemeen beter ontspannen.

Kalium dient eigenlijk alleen als interactief ingrediënt in dit recept. Het bevordert als het ware de werking van het magnesium. Hoe het precies werkt, is (nog) niet bekend, maar het is uit diverse onderzoeken gebleken dat dit mineraal in samenwerking met magnesium de slaap ononderbroken houdt, waardoor men beter uitgerust wakker wordt.

Het recept voor banaan met kaneel thee:

1 ongepelde, bij voorkeur biologisch geteelde banaan (de schil bevat de hoogste hoeveelheid kalium, de kaneel vermindert de bittere smaak ervan)

1 theelepel kaneel

Bereiding banaan met kaneel thee:

  • Snijd de boven- en onderkant van de ongeschilde banaan af.
  • Kook water in een kleine pan (gebruik bij voorkeur gezuiverd water)
  • Voeg de banaan toe en kook hem 10 minuten.
  • Voeg een theelepel kaneel toe.
  • Zeef het water en schenk het in een mok.

Drink deze thee bij voorkeur een uur voordat je naar bed gaat voor het beste resultaat.

Als je niet van thee houdt, kun je ook de ongeschilde banaan zo eten. Om de bittere smaak van de schil te verminderen kun je deze kruiden met kaneel. Eet de banaan een uur voordat je gaat slapen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here