12 Redenen Waarom Je Elke Dag Citroenwater Zou Moeten Drinken

0
4874

In de zoektocht naar een gezond drankje om iedere dag mee te beginnen, kwamen wij al gauw terecht bij citroenwater. Het klinkt misschien niet als het lekkerste drankje dat je ooit gehad hebt, maar gezond is het zeker wel en nadat je jouw dag langere tijd bent begonnen met citroenwater, ga je dat ook wel merken. Na dit artikel heb je dan ook geen reden meer om je dag niet eens te beginnen met citroenwater. Wij gingen op zoek naar de belangrijkste redenen om citroenwater aan jouw dagelijkse ochtendroutine toe te voegen.

1. Goed voor de huid
Allereerst is citroenwater goed voor de huid. In citroenwater zit tenslotte Vitamine C en die zorgt ervoor dat rimpelvorming verminderd wordt, waardoor jouw huid er stralend uit blijft zijn. Ook zullen littekens minder opvallen na het regelmatig drinken van citroenwater. Dat komt door de blekende eigenschappen van het drankje.

2. Goed voor de spijsvertering
Mensen die problemen hebben met de spijsvertering, kunnen eigenlijk niet om citroenwater heen. Het drankje zorgt ervoor dat de gifstoffen loskomen en makkelijker kunnen verdwijnen uit het lichaam. Het helpt dan ook tegen onder andere een opgeblazen gevoel en maagzuurproblemen.

3. Ideale hulp bij afvallen
Van je dag beginnen met citroenwater zul je niet 1, 2, 3 afvallen, maar toch kan dit middel je wel helpen als je echt wat aan je gewicht wilt gaan doen. In citroenen zitten pectine vezels en die vezels zorgen ervoor dat je niet de hele tijd het idee hebt dat je trek hebt. Die pectine zorgt er ook voor dat de insuline behoefte vermindert. Zeg maar gedag dus tegen die ongezonde snacks.

4. Goed voor immuunsysteem
Wanneer je langere tijd iedere ochtend een glas citroenwater drinkt, zal ook het immuunsysteem daarvan profiteren. In citroenen zitten tenslotte Vitamine C en zo zul je dus ook eerder beschermd worden tegen een ongewenste griep of verkoudheid. Citroenen zorgen er overigens ook voor dat je meer ijzer uit je voedsel opneemt, een win-win-situatie dus voor het immuunsysteem.

5. Frisse adem en goed voor tandvlees
Als je regelmatig merkt dat jouw adem niet al te fris ruikt, dan is citroenwater ook zeker een aanrader. Het zorgt voor een frisse adem en is ook nog eens gezond voor het tandvlees. Het is echter wel aan te raden om na citroenwater altijd nog even een slok ‘normaal’ water te drinken. Zo verdwijnt het zuur van de citroen weer van je tanden.

6. Citroenwater hydrateert je lichaam
Niet iedereen slaagt er iedere dag in om genoeg water naar binnen te krijgen. Het meest ideale is natuurlijk als je genoeg water binnenkrijgt zonder toevoegingen, maar dat wil niet bij iedereen altijd lukken. Ook in dat geval is citroenwater ideaal, omdat je natuurlijk gewoon meerdere glazen per dag kunt drinken om de vochtbalans op orde te houden.

7. Goed tegen te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
Citroenwater kan ook helpen tegen een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Citroenen beschikken over flavonoïden en die zorgen ervoor dat het ontstaan van een plaquelaag tegen wordt gegaan. Ook helpt het tegen de vorming van galstenen en nierstenen.

8. Citroenwater reinigt je lichaam
Heb je soms weleens het idee dat je jouw lichaam van binnen goed gereinigd zou zien worden? Ook daar kan citroenwater bij helpen. Citroenen helpen tenslotte bij het verwijderen van de nodige gifstoffen. Onder andere de lever wordt hierdoor goed gereinigd.

9. Citroenwater levert energieboost
Wat is er beter dan jouw dag direct productief te kunnen beginnen? Citroenwater helpt je daar graag een handje bij. Het zorgt namelijk voor een boost aan energie, zodat je er de hele dag weer tegenaan kunt.

10. Voorkomt ontstekingen
Wanneer je vaak last hebt van ontstekingen, dan is de kans aanwezig dat dat komt door het bestaan van urinezuur in de gewrichten. Citroen kan ervoor zorgen dat dit voorkomen wordt. Het bevat namelijk stoffen die de urinezuur verwijderen, waardoor de kans op ontstekingen dus weer kleiner wordt.

11. Goed tegen stress en depressie
Zit je er af en toe helemaal doorheen en heb je het idee tegen een depressie aan te zitten of veel last te hebben van stress, dan helpt citroenwater daar ook goed bij. Het drankje heeft veel magnesium en kalium in zich en dat helpt de hersenen en zenuwen op orde te brengen. Ook kun je rekenen op een betere concentratie.

12. Goed tegen kanker
Als laatste belangrijke reden wilden we je toch ook deze niet onthouden. Citroenen werken namelijk ook goed tegen kanker. Citroenen beschikken over antioxidanten die de kans op verschillende soorten kanker verkleint. Citroenwater alkaliseert je lichaam daarnaast ook. Dat houdt in dat de zuren geneutraliseerd worden. Ook daardoor wordt de kans op kanker kleiner.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here