10 X Slank Met Behulp Van Voeding Met Negatieve Calorieën

0
4399

Negatieve calorieën bestaan natuurlijk niet. Een calorie is een eenheid van energie. 1 calorie biedt een hoeveelheid energie om de temperatuur van 1 gram water met 1 graad te doen stijgen. Welnu, met negatieve calorieën bedoelen we caloriearme voeding waarbij het lichaam zodanig aan het werk wordt gezet om het te verteren, dat het meer energie kost dan dat het product aan calorieën oplevert. Met deze caloriearme voeding zou je dus slanker kunnen worden.

Water

Een glas water is een goed voorbeeld van een voedingsmiddel met negatieve calorieën. Water bevat 0 calorieën, maar als je een glas koud water drinkt, wordt je lichaam aan het werk gezet om het op lichaamstemperatuur te krijgen. Als je veel glazen water drinkt, zul je dus alleen al daarmee gewicht kunnen verliezen.

Voedingscentrum

Helaas, het Voedingscentrum beweert dat voedingsmiddelen die voor de vertering meer energie zouden vragen dan de energie die ze toevoegen aan het lichaam niet het gewicht naar beneden kunnen brengen, omdat de hoeveelheid die het lichaam nodig heeft aan energie te gering is in vergelijking met de energie die het voedingsmiddel oplevert. Als je toch met deze producten zou afvallen, dan zou dat vooral komen uit een combinatie van een verandering van eetgewoonten (want de voedingsmiddelen met negatieve calorieën zijn puur en gezond) en meer lichaamsbeweging. De voeding met negatieve calorieën bestaat uit groente en fruit. Het is heel gezond om groente en fruit te eten. Ze passen goed in een evenwichtig voedingspatroon. Dus met een uitgebalanceerde voeding en wat meer beweging kun je echt wel wat gewicht kwijtraken.

Variatie

Gebruik wel voldoende variatie in de samenstelling van je groente en fruit. Teveel van één soort kan namelijk ook je lichaam schade toebrengen. Als je een kilo pruimen eet, kun je jezelf beter naast het toilet stationeren. Diarree kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Ananas bevat zuren en als je dit fruit in grote hoeveelheden eet, kan dat schade opleveren aan de maagwand. Kortom, variatie is hier het sleutelwoord.

Fruitsoorten met negatieve calorieën

  • Appel

Een appel zit vol antioxidanten en dat is heel goed voor de weerstand. Het bevat phloridzin wat ervoor zorgt dat er minder glucose vrij komt in de bloedbanen en dat is weer zeer gunstig voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Dat komt goed van pas als je minder calorieën wilt eten.

  • Ananas

De ananas bevat veel vezels, waarmee je dus met het eten van ananas een langer voldaan gevoel krijgt. Je zult dus minder geplaagd worden door snoepdrang. Het fruit houdt je darmen in topconditie en het bevordert een gezonde spijsvertering.

  • Blauwe bessen

Blauwe bessen bevatten antioxidanten die het slechte cholesterol gehalte kunnen verlagen en vezels die het bloedsuikergehalte kunnen verlagen.

  • Pruimen

Pruimen bevatten veel vezels en staan erom bekend dat ze helpen tegen obstipatie en constipatie. Je kunt pruimen vers, maar ook gedroogd eten. Gedroogd zijn ze heerlijk zoet en smaken ze goed in combinatie met kwark of yoghurt. Eet niet meer dan 3 stuks (vers/gedroogd) per dag, want een overmatige consumptie van pruimen kan darmklachten veroorzaken in de vorm van winderigheid en diarree.

Groentesoorten met negatieve calorieën

  • Asperges

Asperges hebben een vochtafdrijvende werking en passen in een slank voedingspatroon als je ze kookt of grilt.

  • Aubergine

De aubergine past prima in een voedzame en vetarme maaltijd als je hem grilt of pureert. Ze smaken heerlijk in combinatie met een gegrild stukje vlees of vis.

  • Bieten

Bieten kun je zowel rauw als gekookt eten. Ze smaken heerlijk in een salade of in combinatie met andere groente en fruit (bijvoorbeeld met appel).

  • Broccoli

Broccoli kun je het beste gekookt of gegrild eten, omdat je hier verder geen sausjes of vet hoeft toe te voegen om ze smakelijk te maken. Je kunt broccoli ook grillen en als ingrediënt van een groene salade gebruiken.

  • Cherrytomaatjes

Cherrytomaatjes bevatten van de tomaten het minste suiker en de meer vitamines dan de traditionele tomaten.

  • Wortels

Wortels hebben een ontgiftigende werking en kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here