10 Tips Om Meer Geluk In Je Leven Toe Te Laten

0
2644

Geluk moet je eigenlijk helemaal niet willen najagen, dat draait meestal op niets uit. Nu ligt het geluk misschien niet voor iedereen voor het oprapen, maar met deze vrij eenvoudige tips kun jij je leven zo inrichten dat je het geluk wel wat dichterbij haalt. Geluk zit vooral in je hoofd. Met deze tips kun je meteen aan de slag om het gevoel van geluk vandaag al te ervaren.

Tip 1: Stop met piekeren over zaken waar je niets aan kunt veranderen

Als het probleem te verhelpen is en een situatie door jou ten goede gekeerd kan worden, dan hoef je niet te piekeren. Zoek er een oplossing voor en los het op. Als het niet te verhelpen is, dan helpt het piekeren je ook niet. Piekeren levert je dus in feite in beide situaties niets op. Goed, dat klinkt misschien iets te eenvoudig, maar het opschrijven van je zorgen kan je helpen het probleem te relativeren. Maak elke dag een lijst van de zaken waar jij je zorgen om maakt. Neem ze door en bekijk welke daarvan zijn op te lossen. De zorgen die onoplosbaar zijn, streep je door. De zorgen die over blijven, ga je nader onderzoeken om uit te vinden hoe je deze (stap voor stap) zou kunnen oplossen. Dit is een manier om de zorgen van elkaar te onderscheiden en stressoren te reduceren. Als je ze namelijk uit elkaar haalt, zijn ze in ieder geval minder overweldigend.

Tip 2: Kom in beweging

Het is algemeen bekend dat we voor een gezond lichaam in beweging moeten blijven. De kunst is een vorm van beweging te vinden waarmee je het ook leuk vindt om te (blijven) doen. Het mag geen gevoel van ‘moeten’ geven. Misschien heb je geen idee welke beweging of sport bij jou past, maar je kunt natuurlijk wel van alles uitproberen. Kies voor nieuwe dingen op onbekend terrein. Als je van dansen houdt, is Zumba een heerlijke manier om sportief bezig te zijn. Wil je stoom afblazen, dan kan kickboksen de sport zijn voor jou. Ben je graag op het water, dan is de kajak misschien iets voor jou. Er zijn zoveel mogelijkheden om op een leuke manier te bewegen. Zoek iets wat echt bij je past, en ontdek het plezier van het bewegen.

Tip 3: Maak gezonde keuzes met betrekking tot voeding

Gezonde voeding zorgt voor een fit en gezond lijf en dat voelt goed. Zorg dat je alle voedingstoffen voldoende binnen krijgt. Raadpleeg de nieuwe Schijf van Vijf voor voedingsadviezen van het Voedingcentrum.

Tip 4: Mindfulness

Oefen mindfulness om af en toe te kunnen ontsnappen aan het drukke bestaan en al het ‘moeten’ om ons heen. Mindfulness leert je ontspannen en je te focussen op het ‘hier en nu’. Hoe meer je mindfulness oefent, hoe beter het zal gaan om even weer helemaal tot jezelf te komen.

Tip 5: Ruim je rommel op

Chaos aan de buitenkant veroorzaakt ook vaak chaos aan de binnenkant. Maak je omgeving overzichtelijk en schoon, dan voel je jezelf ook opgeruimd. Zorg dat zich niet teveel tierelantijntjes om je heen verzamelen. Een rustige ruimte zorgt voor een rustig hoofd.

Tip 6: Waardeer de kleine dingen in het leven

Veel mensen focussen op de dingen die ze niet hebben (bereikt) in het leven en zien niet wat ze wel hebben. Wees dankbaar dat je er bent, dat je lucht hebt om te ademen, dat je eten en drinken hebt. Het zijn niet de materiële zaken die ons gelukkig maken, maar onze dierbare relaties en de manier waarop we ons leven inrichten. Start vandaag met niets meer te ‘willen’ maar wees dankbaar voor wat je ‘hebt’.

Tip 7: Help anderen

We voelen ons vaak ongelukkig omdat we denken dat we het minder goed hebben. Kijk eens om je heen. Er zijn altijd mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken en biedt die hulp ook aan. Een ander kunnen helpen, geeft altijd een goed gevoel.

Tip 8: Probeer nieuwe dingen

Verveling is een van de dingen die mensen een ongelukkig gevoel geven. Je kunt hier wat aan doen door kleine veranderingen in je leven aan te brengen. Probeer eens nieuwe dingen uit. Laat je creativiteit eens te voorschijn komen door te gaan schilderen of boetseren. Leer een andere taal of neem gitaarles. Kom uit je comfortzone en daag jezelf uit om je verder op verschillende manieren te ontwikkelen.

Tip 9: Maak contact met de echte wereld

We zitten meer achter onze iPhones, iPads, televisie en andere elektronica in plaats van fysiek contact met de ander te zoeken. Leg die apparatuur aan de kant en maak contact met de echte wereld. Nodig vrienden en familie uit voor een gezellig samenzijn. Spendeer meer tijd met de ander en onderneem leuke dingen met elkaar.

Tip 10: Trek eropuit

Trek de wereld in en beleef avonturen. Bezoek die stad, dat museum, die tentoonstelling of geniet van het concert van je favoriete band. De natuur is ook een goede plek om eropuit te trekken. Ren door de bossen, spring in de rivier, haal het kind in je te voorschijn en kom weer helemaal tot leven.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here