10 Redenen Waarom Vrouwen Hun Grote Liefde Verlaten

0
5435

Je denkt dat je de ware hebt gevonden, want alles klopt. Er is vertrouwen, verbondenheid en er is intimiteit, kortom het hele pakket om volledig met elkaar gelukkig te zijn. Maar opeens ontstaan er scheuren in het romantische plaatje en voor je het beseft, wordt de relatie abrupt en rampzalig verbroken. De liefde van je leven heeft je verlaten. Daar zit je dan. Vertwijfeld vraag je jezelf af: “wat is er in godsnaam fout gegaan?”

Hier zijn 10 redenen waarom vrouwen hun grote liefde verlaten:

1. Vreemdgaan
Als je bent vreemdgegaan kost dat het vertrouwen van de vrouw. Dit vertrouwen is bij sommige vrouwen onherstelbaar beschadigd. Nu zijn er ook genoeg vrouwen die vergevingsgezind zijn en dat is natuurlijk heel fijn dat je een tweede kans krijgt, maar de relatie zal onder jouw actie gebukt gaan. Het feit dat je bent vreemdgegaan, zegt ook iets over hoe je zelf in de relatie staat. Ben je zelf eigenlijk nog wel gelukkig in deze relatie? De kans is groot dat de vrouw in eerste instantie het alsnog met je probeert om de relatie te herstellen, maar het is zeer goed mogelijk dat de schade toch onherstelbaar blijkt en de vrouw op een dag opeens uit je leven is verdwenen.

2. Een ander is interessanter
Ze hoeft niet eens zijn vreemdgegaan, maar als een ander meer aandacht van haar heeft gekregen, kan het zijn dat ze haar interesse in jou is kwijtgeraakt. Veel vrouwen voelen zich hierom al schuldig en het voelt voor hen niet goed om dan bij iemand te blijven waarbij de aandacht klaarblijkelijk aan het verslappen is.

3. Ruzie
Constant kibbelen over van alles en nog wat heeft een grote impact op je relatie. Als jullie meer ruziën dan praten, dan past dat niet in het plaatje van een gelukkige relatie. Een heftige discussie komt in elke relatie wel eens voor, maar als deze meer leiden tot een escalatie dan een oplossing, dan zit er iets behoorlijk fout. Het maakt niet uit hoeveel je van iemand houdt, maar als jullie elkaar niet gelukkig kunnen maken, is het maar beter dat zij de knoop heeft doorgehakt, zodat jij je weer nuttig kunt maken iemand te zoeken die beter bij je past.

4. Eenrichtingsverkeer
In een relatie is het geven en nemen. Hoe actief ben jij in de relatie geweest? Heeft de vrouw steeds het initiatief genomen? Was je er altijd als zij je nodig had? Als jij het te druk met jezelf hebt gehad, is de kans groot dat zij inmiddels zo gewend is geraakt de dingen in haar eentje te doen, dat ze op een dag heeft gedacht dat ze jou helemaal niet nodig had.

5. Uit elkaar gegroeid
Als je de laatste tijd minder samen dingen hebt ondernomen, en er zelf veel alleen op bent uitgegaan, dan is de kans groot dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Als je kunt stellen dat je de afgelopen tijd meer ‘apart’ dan ‘samen’ hebt gedaan, duidt dat op een verwijdering tussen beiden. Je vrouw is daar waarschijnlijk zo aan gewend geraakt, dat ze jouw gezelschap uiteindelijk niet meer nodig had.

6. Toekomst
Hoe zag jullie toekomst er uit? Welke plannen hebben jullie gemaakt? Heb je geen lange termijn keuzes met je vrouw kunnen maken? Ontwijk je de vragen van haar met betrekking tot trouwen en een kinderwens? Haar toekomstvisie zag er ongetwijfeld heel anders uit. Als jij haar geen toekomst kon bieden, is het vrij logisch dat zij naar nieuwe toekomstidealen op zoek is gegaan.

7. De seks staat op een laag pitje
Is de seksdrive afgenomen? Hadden jullie eigenlijk nog wel seks? Als je seksleven is ingedut, kan het zijn dat zij zich niet meer sexy voelde omdat ze het daarbij het idee zou kunnen hebben dat ze niet opwindend genoeg meer voor je was. Het is logisch dat na een aantal jaar de vonken er niet meer van afspringen, maar een totaal uitgeblust seksleven is niet bevorderlijk voor het in stand houden van je relatie.

8. Egocentrisch
Hoe attent ben jij in de relatie geweest? Kreeg je vrouw alle aandacht? Is jou dat nieuwe lingeriesetje dat ze speciaal voor een mooie avond heeft aangetrokken wel opgevallen? Als je lange tijd niet attent bent geweest of meer met jezelf bezig was, is het vrij logisch dat zij zich uit de voeten heeft gemaakt.

9. Leugens en smoesjes
Dacht jij dat je met een smoesje wel wegkwam om niet met haar mee te hoeven naar haar verplichtingen en had je regelmatig (steeds meer) uitvluchten om je eigen gang te kunnen gaan. Smoesjes en leugens zijn echte relatiekillers. Wat voor jou een handige gewoonte wordt om ergens onderuit te komen, kan voor haar de reden zijn geweest uit de relatie te vertrekken.

10. Drastische veranderingen in de omstandigheden
Ingrijpende veranderingen in de omstandigheden kunnen je vrouw ook hebben weggejaagd. Een plotseling ontslag, waardoor jij meer bent gaan drinken, of je stress op een agressieve manier op haar hebt afgereageerd. Dit zijn situaties waar een ander voor zou kunnen weglopen. Soms zorgen omstandigheden voor dermate diepgaande veranderingen waarbij de ander zich niet of nauwelijks weet aan te passen en liever het hazenpad kiest.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here