Deze 10 Dingen Doen Zeer Succesvolle Mensen Elke Dag

0
6166

Als we de informatie over succesvolle mensen naast elkaar leggen, dan zien we vaak bepaalde dingen die bij meerdere succesvolle mensen voorbij komen. Bijvoorbeeld bepaalde dingen die ze iedere dag sowieso een keer doen. Kevin Kruse heeft meer dan 200 mensen geïnterviewd die allen zeer succesvol zijn. Onder de geïnterviewden bevonden zich zeven biljonairs, dertien Olympische sporters en een zeer groot aantal entrepeneurs. De grote vraag die gesteld werd, is wat hun voornaamste geheim is om productief te zijn.

1. Ze bekijken maar een paar keer per dag hun e-mail
Succesvolle mensen slaan het bekijken van hun e-mail zeker niet over, alleen doen ze dit niet constant. Zeer productieve en succesvolle mensen nemen slechts een paar keer dag de tijd om hun e-mail te bekijken en te beantwoorden. Dat doen ze snel en efficiënt.

2. Succesvolle mensen stoten veel taken af
Succesvolle mensen zorgen er ook voor dat ze niet alle werkzaamheden zelf hoeven op te lossen. Ze vragen zich niet af hoe ze iets zelf voor elkaar kunnen krijgen, maar hoe het voor elkaar te krijgen is. Ze hebben dan ook geen problemen met het uit handen geven van klusjes.

3. Ze focussen zich op de belangrijkste taak
Zeer succesvolle mensen weten dat er altijd een meest belangrijke taak is die ze weg moeten werken. Op die taak focussen ze zich dan ook en ze zorgen ervoor dat ze iedere ochtend twee uur achterelkaar bezig gaan om die taak afgerond te krijgen.

4. Ze focussen zich op minuten, niet uren
Tijd is het meest kostbaarste bezit dat een mens kent en dat weten zeer succesvolle mensen maar al te goed. Succesvolle mensen delen hun leven dan ook niet in blokken van uren of halfuren, maar vinden iedere minuut belangrijk. Alle 1440 minuten in de dag gebruiken ze optimaal.

5. Succesvolle mensen ontlopen meetings
Succesvolle mensen hebben er ook een handje van om meetings zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Mark Cuban was daarin vrij duidelijk toen hij zijn beste advies moest geven om productief te zijn. “Ga nooit naar meetings, behalve als iemand een check uitschrijft.” Aan meetings verspil je je tijd.

6. Ze raken dingen één keer aan
Succesvolle mensen zijn niet van plan om eerst 24 keer hun e-mailbox langs te gaan alvorens ze antwoord geven op e-mails. Alles wat ze aanraken, raken ze het liefst ook maar één keer aan. Iedere mail die binnenkomt, wordt na het lezen dan ook direct beantwoord en niet op een stapel gelegd om later nog eens op terug te komen.

7. Succesvolle mensen gebruiken geen to-do list
Een to-do list is voor jou misschien de normaalste zaak van de wereld, maar voor succesvolle mensen is dat zeker niet het geval. Ze gebruiken namelijk helemaal geen to-do list, omdat onafgeronde zaken dan te lang door hun hoofd blijven spoken. In plaats daarvan zetten ze hun planning op een kalender.

8. Ze gebruiken een kladblok
Zeer belangrijk voor succesvolle mensen is dat het bij zich dragen van een kladblok, zodat ze altijd snelle notities kunnen maken. Richard Branson gaat daar zelfs zo ver in, dat hij ervan overtuigd is dat hij Virgin nooit had kunnen bouwen zonder dat hij een kladblok bij zich zou dragen.

9. Ze zeggen bijna overal ‘nee’ tegen
Zeer succesvolle mensen zien het niet zitten om ‘ja’ te zeggen tegen alles dat op hun pad komt. James Altucher gaf de volgende tip mee: “Als iets niet direct een gevoel van ‘Hell Yeah!’ oplevert, dan is het een nee”. We hebben tenslotte maar 1440 minuten in een dag en moeten daar zuinig op zijn.

10. Ze volgen de 80/20 regel
Een regel waar succesvolle mensen in geloven, is de 80/20% regel en daar leven ze dan ook naar. Die regel houdt in dat tachtig procent van de resultaten komt van slechts twintig procent van de activiteiten die je uitvoert. Zeer succesvolle mensen weten welke activiteiten het meeste opleveren. Daar moeten we ons dan ook op richten, zonder ons druk te maken over de rest.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here