1 Eitje Per Dag Geeft Je Deze Enorme Voordelen Voor Je Gezondheid

0
2529

Als het even kan, dan begin ik de dag graag met het eten van een ei en eigenlijk zou iedereen dat moeten doen. Eieren bevatten tenslotte enorm veel voedingsbronnen, waardoor je kunt rekenen op een aantal voordelen als je regelmatig een ei eet. Na het lezen van dit artikel zul je ongetwijfeld heel anders tegen een ei aankijken en neem je eieren veel vaker op in je ontbijt.

1. Eieren bevatten het belangrijke choline
Als je ervoor kiest om vaker een ei te eten, kun je erop rekenen dat je meer choline binnenkrijgt. Veel mensen weten niet dat choline bestaat, terwijl we het echt nodig hebben bij de ontwikkeling van onze hersenen. Een ei bevat al meer dan 100 mg choline.

2. Eieren zijn goed voor de ogen
Andere belangrijke voedingsmiddelen die je tegenkomst in eieren zijn luteine en zeaxanthine. Deze twee voedingsmiddelen zijn goed voor de ogen en zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je last krijgt van staar.

3. Eieren verlagen kans op hartproblemen
Eieren zouden er ook voor zorgen dat de kans op hartproblemen niet toeneemt. Alhoewel eieren natuurlijk over cholesterol beschikken, was de verwachting dat ze hartproblemen op zouden leveren. Uit studie is echter het tegendeel bewezen. Eieren bevatten low-density lipoprotein (LDL) en juist die kunnen de kansen op hartproblemen verlagen.

4. Eieren vullen goed
Eieren zorgen ervoor dat je na het eten ervan ook echt een verzadigd gevoel hebt. Dat zorgt ervoor dat je later op de dag niet onnodig calorieën naar binnen werkt om alsnog een vol gevoel te krijgen. Ideaal dus ook als je wilt afvallen.

5. Eieren bevatten veel vitaminen
Als je regelmatig eieren eet, ben je er ook zeker van dat je de nodige vitaminen naar binnenkrijgt. Een ei bevat Vitamine A, Vitamine B5, Vitamine B12 en Vitamine B2. Ook tref je Vitamine D, Vitamine E, Vitamine K en Vitamine B6 in eieren. Zo krijg je dus altijd de vitaminen binnen die je ook echt nodig hebt.

6. Verlaagt de kans op borstkanker
Uit uitgebreid onderzoek van de Harvard Universiteit is gebleken dat je er goed aan doet om als jongvolwassene regelmatig eieren te eten. Het kan er namelijk voor zorgen dat de kans op borstkanker als volwassene wordt teruggedrongen.

7. Helpen bij de spieropbouw
Het is geen geheim dat eieren vol zitten met eiwitten en juist die eiwitten heb je nodig als je spiermassa wilt creëren. Een ei is dan ook ideaal te eten alvorens je gaat sporten om aan je spieren te werken.

8. Versterkt het immuunsysteem
Als je merkt dat je regelmatig ziek bent, kan het vaker nuttigen van eieren je zeker helpen. Eieren beschikken over selenium en dat zorgt ervoor dat het immuunsysteem een boost krijgt.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here